NOUL DISPOZITIV-MINUNE al spărgătorilor de locuinţe: nu forţează uşa şi nu lasă urme! Afacerist din Voluntari, hoţ cu patalama în zilele de sâmbătă şi duminică

13 Aug 2015
NOUL DISPOZITIV-MINUNE al spărgătorilor de locuinţe: nu forţează uşa şi nu lasă urme! Afacerist din Voluntari, hoţ cu patalama în zilele de sâmbătă şi duminică
Cu inventivitatea hoţilor să nu te pui niciodată! Însă, cum spune o vorbă înţeleaptă „orice naş îşi are naşul“. Cei mai versaţi şi mai experimentaţi spărgători de locuinţe din Capitală  pare să-şi  fi găsit leacul. Cel puţin pentru o vreme. Cei doi infractori, pe care poliţiştii îi urmăresc de mai bine de un an, au fost prinşi şi sunt momentan reţinuţi.  În acest interval de timp, hoții au reuşit să jefuiască 11 case din care au furat bijuterii şi alte  bunuri. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul în acest caz se ridică la peste 80.000 de lei.

Cei doi infractori au antecedente penale, unul are un hotel în Voluntari 

Surse apropiate anchetei au precizat pentru site-ul mariustuca.ro că cei doi bărbaţi, implicaţi în aceste spargeri de locuinţe au antecedente penale: unul  a fost condamnat pentru pentru înşelăciune în Suedia , iar celălalt pentru trafic de droguri. Mai exact, aceleaşi surse au precizat pentru site-ul nostru că, unul dintre ei este un om  de afaceri care deţine, împreună cu soţia sa, un hotel în Voluntari şi multe alte afaceri. Însă, afaceristul, căruia poliţiştii i-au venit de hac se numără printre cei mai versaţi şi mai „profi“ hoţi din Capitală.  

Dispozitivul minune al spărgătorilor din locuinţe 

În plus, Poliţia Capitalei a descoperit că hoții folosesc un nou dispozitiv- unul creat de infractori-  cu ajutorul căruia aceştia reuşeau în doi timpi şi trei mişcări să pătrundă în case şi în apartamente fără a forţa uşa şi fără a lăsa urme. Aşa se explică că, de cele mai multe ori, păgubiţii îşi dădeau seama abia după săptămâni întregi că cineva le-a intrat în apartament şi că le lipsesc lucruri din casă. „Pentru că nu ştiau ce se întâmplă şi cum de cineva le-a intrat în casă fără ca ei să-şi dea seama, dădeau uneori vina ăpe apropiaţi, suspiciunile planând asupra persoanelor din anturajul lor“, au precizat surse apropiate anchetei. 

Ce au găsit anchetatorii la percheziţii 


La percheziţii, anchetatorii au găsit în casele suspecţilor parfumuri ceasuri, aur şi bani, dar şi un întreg arsenalul de instrumente de verificare a pietrelor preţioase şi soluţii pentru detectarea aurului. Poliţiştii cred că suspecţii eraufoarte bine documentaţi, studiind toate tipurile de alarme şi încuietori de uşi, tâinând cont de faptul că reuşeau să pătrundă fără probleme.  În plus, cei doi şi-au confecţionat, de-a lungul timpului, intrumente pentru a neutraliza orice tip de încuietori.  Un astfel de dispozitiv a fost găsit în casa unui om de afaceri din Voluntari, unul dintre cei implicaţi în aceste spargeri. Cu ajutorul dispozitivului, cei doi hoţi descuiau şi încuiau uşile caselor jefuite fără nici cel mai mic efort, fără zgomot şi fără urme. 

Mai mult, după ce furau, infractorii încuiau la loc uşile apartamentelor jefuite. Cei doi nu mergeau niciodată la pont şi nici nu vizau anumiţi oameni cu bani.  Dimpotrivă, erau pe principiul „dacă nu curge, pică“, acţionând la întâmplare. În plus, nu recurgeau niciodată la violenţă. Zilele de acţiune erau programate sâmbăta şi duminica noaptea. 


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră