Proprietarul fabricii unde a funcționat clubul Colectiv, condamnat la șase ani de pușcărie pentru înșelăciune și evaziune fiscală

27 Noi 2015 | scris de Cristi Ionescu
Proprietarul fabricii unde a funcționat clubul Colectiv, condamnat la șase ani de pușcărie pentru înșelăciune și evaziune fiscală

Zelivansky Gideon, cel care deține prin intermediul unei firme înregistrate în Cipru 91% din acțiunile Pionierul SA, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală. De asemenea, instanța a dispus ca Zelivansky Gideon să plătească în solidar cu SC Z.G. Proiect Solid Develorper SRL și Teamset Consultants LTD către partea civilă Gozal Mostafa suma de 2.129.010 euro.

Zelivansky Gideon este acționar la firma Teamset Consultants LTD, cu sediul în Nicosia (Cipru), care la rândul ei deține 91.58% din SC Pionierul SA, societate care a închiriat locația de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7, unde a funcționat clubul Colectiv.

În 2010, DNA l-a trimis în judecată pe Zelivansky Gideon, administrator al SC Z.G. Proiect Solid Developer SRL (fostă SC Z.G. Proiect Developer SRL), acționar al Teamset Consultants LTD și președinte al Consiliului de Administrație al SC Pionierul SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

În prezent, SC Pionierul SA se află în insolvență.

Articolul complet, aici.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră