Mesajul unei supraviețuitoare din Colectiv: "Totul este un fals. Nu există niciun plan de sprijinire a victimelor!"

20 Dec 2015 | scris de Cristi Semeghin
Mesajul unei supraviețuitoare din Colectiv:

După ce tineri frumoși și liberi s-au hipsterit doar vreo două zile pe străzile patriei solicitând o clasă politică responsabilă și dedicată țării pe care o conduce, supraviețuitorii par să se fi reîntors la împlinirea vechilor și cunoscutelor obiceiuri, durutul în fund de problemele altora!

Astfel, după pelerinaje, ce pot părea ipocrite acum, pe la locul tragediei, primul om al statului s-a gândit că singurul mod în care mai poate sta alături victimelor și ale rudele acestora este organizarea la Cotroceni a unui concert al corului Madrigal, urmat de un cocktail.
Invitațiile au fost adresate răniților deplasabili și eticheta cere ca ținuta să fie de culoare închisă...
Deh, probabil Iohannis și-a păstrat ochii pentru culorile mai vii, atunci când își va petrece concediul alături de soția sa, despre care ne-a avertizat de-a lungul acestui an de mandat că nu este și instituția Primei Doamne.

În tot acest timp, victimele au nevoi concrete și chiar urgente, cu siguranță mai practice și mai pragmatice, iar un concert, fie el și al Madrigalului, nu le poate acoperi nici macar la nivel metafizic.

Corina Gabriela Ioniţă, din judeţul Ialomiţa, a suferit arsuri pe 40 % din suprafaţa corpului şi a fost internată la Spitalul Elias, fiind transferată, după aproape o săptămână, la un spital din Marea Britanie.

La aproape două luni de la producerea tragediei, Corina comentează pe pagina sa de Facebook informația privind cocktail-ul de la Cotroceni.
"Cocktail-necocktail, totul este un fals, nu exista nici un plan de sprijinire a victimelor din ‪#‎Colectiv‬. In cazul meu, desi am o scrisoare din partea medicilor englezi, adresata colegilor de la spitalul care m-a transferat acolo, in speta Elias, acestia s-au comportat glacial (așa cum o fac ei de obicei), simtindu-se probabil scosi de sub vizorul presei. Mi s-a urat succes in a-mi rezolva singura problemele legate de concediul medical, comandarea manusilor compresive si chiar gasirea unui fizioterapeut bun "la stat sau privat, cum doresc".
Păi cum așa, parcă era vorba că vom primi sprijin...?!"

Un semnal pe care autoritățile responsabile, cele care în zilele de criză s-au angajat cu mic cu mare că vor oferi sprijin victimelor tragediei din Clubul Colectiv, ar trebui să-l audă și să acționeze în consecință, dacă nu cumva, cu nesimțire, acum, în ajunul Crăciunului, nu le mai arde decât de aroma șoriciului de porc trecându-le prin nări și de gustul sarmalelor, strecurat printre măsele.
Oamenii aceștia au fost deja greu încercați, au ajuns în situația în care sunt din cauza unui sistem corupt pe care voi l-ați construit și alimentat timp de 26 de ani, în care legea e doar pentru fraieri. Suntem convinși că lucrurile vor sta la fel și în continuare, nu suntem naivi și nici voi inocenți, dar, macar ajutați-i, așa cum ați promis!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră