Studentul român al anului în străinătate, o tânără pasionată de robotică

13 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Studentul român al anului în străinătate, o tânără pasionată de robotică

Obiectul cercetării sale este de a pune interacțiunea cu oamenii direct în centrul algoritmilor pentru robotică. Teza sa de doctorat a creat o teorie pentru planificarea mișcării unui robot astfel încât oamenii să poată să intuiască intențiile acestuia. Cu 22 de publicații științifice, 4 nominalizări pentru cel mai bun articol și premii internaționale oferite de Google și Intel, rezultatele cercetării Ancăi au fost folosite în diverse domenii, inclusiv în asistența persoanelor cu handicap.

Pentru a-și continua activitatea, Anca a avut de ales între Standford, MIT, Berkeley, Harvard, Princeton sau Caltech, toate acestea oferindu-i posturi de profesor universitar. Alegerea să a fost UC Berkley unde este fondatorul laboratorului de cercetare "InterACT: Interactive Autonomy and Collaborative Technologies", conform unui comunicat al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS)..

La Gala Studenților Români din Străinătate, organizată săptămâna trecută la Palatul Parlamentului, sub patronajul preşedintelui Camerei Deputaţilor, au mai fost premiaţi, alături Anca Drăgan, şi alţi studenți români cu rezultate excepționale, astfel:

1. Studentul Anului din Europa, nivel universitar — George Potrivitu (Universite Paul Sabatier Toulouse, Franța).

2. Studentul Anului din Europa, nivel post-universitar — Beatrice Mihaela Radu (Universite degli Studi di Verona, Italia).

3. Studentul Anului din America de Nord, nivel universitar — Irina Drăgan (Tufts University).

4. Studentul Român Erasmus al Anului — Bianca Leontina Grigoraș (Katholieke Universiteit Leuven, Belgia).

5. Studentul Anului în România — Iuliana Nenu (Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Cluj Napoca).

6. Premiul Special în Arte 'Grigore Vieru' — Adela Liculescu (Universitat fur Musik und darstellende Kunst Wien, Austria).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră