COD ROȘU de intervenție pe DN1. 5 morți și 28 de răniți, după ce un autocar s-a ciocnit cu o autobasculantă (VIDEO)

05 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
COD ROȘU de intervenție pe DN1. 5 morți și 28 de răniți, după ce un autocar s-a ciocnit cu o autobasculantă (VIDEO)

UPDATE 08:30 - Numărul victimelor din accidentul de pe DN1, transportate la Spitalul Judeţean Ploieşti, este de 28, a declarat Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova.

Dintre cei 28 de răniţi, doi sunt cu leziuni grave, suferind traumatisme cranio-cerebrale. Printre victimele transportate la spital se numără şi patru minori, o fetiţă de 9 ani şi alţi trei copii cu vârste între 15 şi 17 ani.

UPDATE 08:08 - Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, a declarat că, din primele cercetări, șoferul autocarului este vinovat de producerea accidentului de pe DN 1, la fața locului nefiind găsite urme de frânare. Acesta a decedat în urma impactului.

Potrivit lui Marian Popescu, autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești, a lovit din spate autobasculanta încărcată cu nisip.

Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

........................................

Potrivit șefului Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Prahova, Daniel Nicolae, până în prezent, 16 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

"Persoanele trănite sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judetean Ploieşti. Dintre răniţe, două persoane au traumatisme grave care le pot pune viaţa în pericol", a declarat pentru observatorulph.ro directorul SAJ Prahova.

Daniel Nicolae a mai spus că printre răniți se află și trei copii.

La fața locului se intervine cu 25 de ambulanțe ale SAJ și SMURD.

Autoritățile au pus în aplicare planul roșu de intervenție.

Circulație paralizată pe Centura de Vest a Ploieștiului

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Prahova, traficul rutier este întrerupt pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploieşti, în zona Strejnic, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autobuz şi o autobasculantă. Conform primelor informaţii, autobuzul a lovit din spate autobasculanta, care circula cu viteză redusă. Accidentul s-a produs pe sensul de mers către Braşov. A fost închis şi celălalt sens, pentru a da posibilitatea ambulanţelor să preia victimele", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

ISU Prahova a pus la dispoziţia rudelor victimelor următoarele numere de telefon: 0244 515 933, 0244 515 946.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră