Cetățeanul român căruia i se interzicea intrarea în Republica Moldova a încetat greva foamei (VIDEO)

06 Feb 2016 | scris de Cristi Semeghin
Cetățeanul român căruia i se interzicea intrarea în Republica Moldova a încetat greva foamei (VIDEO)

"Un pas mic pentru mine, un pas mare pentru acceptarea ideii Reunificării! Ies din greva foamei deoarece iar s-au sucit: acuma nu mai sunt un duşman al poporului şi am voie să trec graniţa nedreaptă de pe Prut", a scris George Simion.

_____________

Potrivit unimedia.md, George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, a primit interdicţia de a intra pe teritoriul moldovean în mai 2015, atunci când a fost declarat persona non-grata pentru o perioadă de cinci ani. Ulterior, interdicţia i-a fost ridicată în data de 18 septembrie 2015, în urma unei decizii a Curţii de Apel din Chişinău.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook George Simion el declara că va continua să facă greva foamei până în momentul în care i se va permite să meargă acasă, în Basarabia.

"Este inadmisibil să îmi fie din nou încălcate drepturile, cer autorităţilor din România şi Republica Moldova să se sesizeze în acest caz şi să ia măsurile necesare pentru anularea acestei măsuri abuzive", a declarat George Simion.

Premierul moldovean Pavel Filip a solicitat instituţiilor abilitate informaţii despre interdicţia de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a cetăţeanului român George Simion, se menţionează într-un comunicat al biroului de presă al executivului de la Chişinău trimis sâmbătă AGERPRES.
Premierul moldovean a cerut şi o analiză privind posibilitatea ca lui George Simion să i se permită accesul pe teritoriul republicii până la judecarea pe fond a cauzei sale, în limitele prevăzute de lege pentru astfel de situaţii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră