Ziua în care DNA a fost asaltat de suspecţi. Câţi vor deveni inculpaţi? (GALERIE FOTO)

10 Feb 2016 | scris de Mara Răducanu
Ziua în care DNA a fost asaltat de suspecţi. Câţi vor deveni inculpaţi? (GALERIE FOTO)

Lucian Isar. Primul care a ajuns dis-de-dmineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a fost Lucian Isar  (foto ), fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri.  La intrare în sediul DNA, Isar, soţul Alinei Gorghiu, nu a făcut declarații jurnaliștilor. Fostul premier Victor Ponta a reacționat şi el  după chemarea lui Lucian Isar la DNA. Victor Ponta a scris pe contul său de Facebook că fostul ministru delegat pentru mediul de afaceri că "a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România".

LUCIAN ISARR

"Nu cunosc, în mod evident, motivele chemării de azi la DNA. Pot însă să spun că în aproape 4 ani de activitate ca Prim-Ministru a fost o singura ocazie în care am primit direct informare de la instituțiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupție din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat și lui Crin Antonescu despre situație și a înțeles - în câteva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat și DNA. Din păcate există și astfel de oameni", a scris Ponta pe Facebook. Crin Antonescu nu a confirmat însă cele spuse de Victor Ponta, precizând că sunt „simple acuzaţii“. 

CITIŢI ŞI: Victor Ponta: Lucian Isar a cerut avantaje personale de la un mare investitor american

 

CITIŢI ŞI: Antonescu contrazice varianta lui Ponta în cazul Isar: "Pur și simplu, acuzații"

 

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată.  DNA arată că, în perioada 2011-2015, Nicolae Păun a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei deputatului Mădălin Voicu și a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia (fără nicio contraprestație), în cadrul unuia din proiectele derulate.  Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, a transmis ministrului Justiției cererile însoțite de referatul cauzei, în baza cărora să solicite Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Carmen Olteanu, soția deputatului PSD Mădălin Voicu, s-a prezentat şi ea astăzi la Direcția Națională Anticorupție, fiind citată de procurori. Aceasta nu a dorit să facă vreo declaraţie.

madalin voicu si paun

CITEŞTE ŞI: Kovesi cere încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun

 

PĂUN NICOLAE, care deține și calitatea de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
- schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene,
- deturnare de fonduri,
- spălare a banilor,
- efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
- cumpărare de influență,
- influențare a declarațiilor,
toate în formă continuată;

carmen oltean

 Carmen Oltean (foto), soţia lui Mădălin Voicu a fost chemată şi ea la DNA 

CITEŞTE ŞI: Mădălin Voicu, citat la DNA în calitate de suspect

 

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- trafic de influență,
- fals în declarații,
- spălare a banilor,
toate în formă continuată

CITEŞTE ŞI: Vicepreședintele ANAF, chemat la DNA. Mihai Gogancea-Vătășoiu n-a vrut sa faca nicio declarație

 

Mihai Gogancea-Vătășoiu, vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), s-a prezentat la Direcția Națională Anticorupție, după ce a fost citat de procurori în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun. El nu a dorit să facă declarații presei, nici la intrarea în sediul DNA, nici la plecare.

 

Gelu Ștefan Diaconu (foto), Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF),  s-a prezentat astăzi la Direcția Națională Anticorupție fiind citat de procurori în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

gelu stefan diaconu

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră