Mădălin Voicu, după ce şi-a studiat dosarul: Nu am nevoie să mă apăr, aștept să mi se demonstreze cu probe acuzațiile

11 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Mădălin Voicu, după ce şi-a studiat dosarul:  Nu am nevoie să mă apăr, aștept să mi se demonstreze cu probe acuzațiile

"Eu nu înțeleg termenii juridici în formularea pe care o citim în cele 15 sau 16 dosare. De aia au venit domnii avocați. Pentru mine, referatul pe care l-am citit, este clar ce am citit acolo. Sunt probleme tehnice sau de analiză pe care eu nu le înţeleg pentru că nu ma pricep la aceste forme de exprimare tehnice. Avocatul studiază în continuare aceste lucruri, își notează lucruri.

Interceptările procurorilor sunt frumoase, Stereo cred că sunt. Au un grad de banalitate pe care cred că domnii de la DNA nu le pot folosi. Dar cred că sunt lucruri pe care ei contează. Cum ei nu se bagă în simfoniile mele, nici eu nu mă bag în ce fac ei. Eu nu am nevoie să mă apăr. Aștept să mi se demonstreze cu probe și concret învinovățirile pe care le-am citit. Ei spun ca sunt suspiciuni rezonabile, și că, vezi Doamne, sunt pericol public. Bau Bau", a declarat deputatul.

Voicu a spus că nu cunoaște pe nimeni de la ANAF, dar și că nu a luat niciun ban, niciodată, de nicăieri.

"Eu nu cunosc pe nimeni de la ANAF, nu am nicio semnatură și niciun amănunt despre această lege. Nu sunt nici la curent, dar să fi promovat o astfel de lege. Probleme cu intervențiile mele erau legate de un telefon dar domnului Teodorovici în care l-am rugat să îl primească pe domnul Păun, chestie care s-a întâmplat. Eu, în principiu nu am făcut decât să ajut. Cu speranța că lucrurile să fie rezolvate prin proiect. Nu am băgat pile, cum s-ar zice. Nicu putea să intervină la domnul Teodorovici, dar eu am făcut acest lucru prin telefon.Ce au discutat ei, nu știu. Nu am făcut niciun fel de vizită pe care o putem considera făcută pentru trafic de influență. În interceptare scrie că "are o problema de trafic de influență".

"Acum putem face prezumții. Eu sunt un om corect, sunt educat si nu am luat niciun ban de nicăieri, decât pe cei din stat de plată. La mine nu există această problemă, nici cu spălare de bani, nici cu nimic. În ultimii 4,5 ani, în declarația mea de avere am scris aceleași lucruri, pentru că nu am mai avut niciun venit din alte părți" a explicat deputatul.

Legat de faptul că și soția sa este implicată în acest scandal, Mădălin Voicu a negat acuzațiile și a precizat că soția lui s-a retras din proiect în momentul în care a văzut că lucrurile nu merg foarte bine.

" Pe vremea aceea, nu era soția mea. Dar fiind cadru didactic, ea a fost asistentă la acest proiect. Și când a văzut că lucrurile au început să se încurce, s-a retras. Proiectul era gândit bine, pentru că făceai cursuri cu persoane care apoi trebuiau puse în rândul societății, chestie care probabil că nu s-a întâmplat dacă s-au sesizat că s-au făcut deturnări de fonduri. Eu nu am nicio supărare pe Nicu Păun. Singurul lucru pe care îl pot spune e că nu mi-a zis care sunt condițille acestui proiect", a conchis Mădălin Voicu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră