Cum i-a ieşit „panseluţei ofensate“ Dragnea Facebook-ul pe nas

11 Feb 2016 | scris de Mara Răducanu
Cum i-a ieşit „panseluţei ofensate“ Dragnea Facebook-ul pe nas

Chipurile, legea ar trebui să aibă rolul de prevenire şi sancţionare socială. Sau, cum ne-a tot explicat domnul Dragnea- zic să-l credem pe cuvânt de politician- că "această lege nu a fost gândită ca un mijloc de cenzură", ci ca un mijloc legal pentru "demnitatea umană".

Definiţia dată: ''fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social''. Am înţeles ideea, domnul Dragnea! Numeri mai mulţi pe liste - că sunt vii sau morţi cine le mai ţine socoateala- defăimezi un pic. Că, vorba aia, de morţi numai de bine! Bei cafeaua în timp ce domnul Dragnea vorbeşte la televizor şi după postezi pe Facebook ce mustăcioară frumoasă are, defăimezi.

Nu îţi place coafura doamnei Gorghiu, chipul suav al domnului Blaga sau mersul „pas cu pas“ al lui Klaus Iohannis atunci când se îndreaptă spre VILA LAC 3 e şi asta o formă de defăimare. Însă, este şi o parte bună: ideea lui Drganea ne-a făcut cunoscuţi în lumea întreagă. Mai exact, a stârnit reacții inclusiv în Coreea de Nord, potriTimes New Roman. Deci, coreenii buni de plată! Pentru defăimare! 

Râdem noi, râdem, neicuşorule, dar când vezi cu ce amenzi eşti „defăimat“ la buzunar de legea asta propusă de Liviu Dragnea  îţi cam trece cheful de orice. Nici să numeri voturile nu mai ai chef...

 „(1) Contravenţiile prevăzute la art. 2 alin. (2), (4), (5) si (7), art. 6-9, art. 10, art. 11 alin. (1), (3) şi (6), art. 12, 13, 14 şi 15 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate'', se arată la Articolul 26 al Ordonanţei de Guvern menţionate. În varianta adoptată de Senat proiectul prevedea că defăimarea socială s-ar putea sancţiona cu amendă de la 1.000 la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 la 60.000 de lei, dacă vizează un grup social. 

 

liviu draggggg

CUM A AJUNS DRAGNEA „PANSELUŢĂ OFENSATĂ“

Ideea lui Liviu Dragnea nu a fost însă pe placul internauţilor care au vrut să-i demonstreze cu fapte preşedintelui PSD că Legea Defăimării este o alba-neagra fără nicio bază şi că nu ar face decât să reducă liberatea de exprimare a unui om. Aşa că, teleormăneanul Dragnea, zis şi Liviu, s-a trezit cu ceva conturi false, puţin ironizat şi puţin defăimat. Cum nu l-au putut întâlni pe holurile Parlamentului, internauţii s-au gândit să-i transmită şefului PSD gânduri de bine pe pagina de Facebook. Aşa că au luat la rând toate secţiunile. Nicio postare de-a lui Liviu Dragnea n-a scăpat netaxată. Unii au lăsat cometarii jignitoare, în timp ce alţii s-au folosit de umorul negru.

Totodată, a fost modificată pagina de Wikipedia a lui Liviu Dragnea, internauţii făcând mişto de liderul PSD. Admnistratorii paginii de Facebook a lui Liviu Dragnea şterg la foc automat comentariile negativ. În paralel, nemulţumiţii din mediul virtual au modificat şi paginile de Wikipedia din limba engleză şi limba română a lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a fost prezentat la mişto drept „Liviu Mustaţă Nicolae Dragnea“, „plângăciosul ofensat“, pe pagina din limba englează, sau „panseluţă ofensată“, pe cea în limba română. Şi pagina de Wikipedia în limba engleză a lui Liviu Dragnea a fost modificată de românii nemulţumiţi. Şeful PSD a fost descris ca necrofil, care a reuşit să trezească morţii din Teleorman, în timpul alegerilor.

INIŢIATIVA LUI DRAGNEA, A AJUNS PÂNĂ-N COREEA 

Inițiativa lui Dragnea nu a fost doar criticată, ci și ironizată. „Legea lui Liviu Dragnea a stârnit reacții inclusiv în Coreea de Nord. Kim Jongun a dispus executarea mai multor parlamentari nordcoreeni, iritat că niciunul dintre ei n-a avut ideea unei astfel de legi. Ba, mai mult, liderul nord-coreean și-a lăsat mustață și și-a grizonat părul, ca să semene cât mai bine cu noul său idol, Liviu Dragnea”, a scris Times New Roman.

CE A DECLARAT LIVIU DRAGNEA DESPRE LEGEA DEFĂIMĂRII: Deci, liber la criticat politicieni și oameni de afaceri!

     „Câteva precizări legate de legislația referitoare la toleranță.


Noua lege a toleranței vine în completarea ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare. Ea nu anulează această lege și nici nu supra-reglementează domeniul drepturilor. Astfel, legislația nu doar permite, ci și garantează libertatea de exprimare. Ordonanța, pe care – repet - noua lege nu o anulează, garantează dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie, precum și dreptul la opinie și exprimare. Articolul 2, alineatul 8 stipulează că prevederile ordonanţei (care au efect și asupra celorlalte reglementări având același obiect) nu pot fi interpretate în sensul restrângerii dreptului la liberă exprimare, opinie şi la informaţie.

dragneaaa 2

Deci, liber la criticat politicieni și oameni de afaceri! Totuși, pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni, discriminarea pe baza apartenenței politice și a averii a fost eliminată din textul legii, așa cum a fost el adoptat de comisiile de la Senat.


Repet, legea toleranței este complementară ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare. Articolul 2, alineatul 10 din această ordonanță stipulează că eliminarea formelor de discriminare se realizează prin prevenirea oricăror fapte de discriminare, prin instituirea unor măsuri speciale, inclusiv a unor măsuri afirmative, în vederea protecţiei persoanelor defavorizate care nu se bucură de egalitatea şanselor. Legea toleranței insituie aceste măsuri pozitive pentru protejarea demnității. Astfel, cadrele didactice, ca și instituțiile din administrația publică vor promova demnitatea umană și toleranța. De asemenea, mijloacele de comunicare publice (televiziunea publică, Radio România și Agerpres) vor include programe pentru promovarea toleranței față de diferențele de grup în cuantum de minim 1% din totalul timpului de transmisie. Legea nu instituie nici un fel de obligații pentru instituțiile private de presă și nici pentru deținătorii de conturi pe rețelele sociale online“. 

BĂSESCU ÎL DEFĂIMEAZĂ PE DRAGNEA: Tot Dragnea şi haita lui au înţeles că mediul on-line, reţelele de socializare nu pot fi controlate sau cumpărate

„Legea defăimării

    Dragnea ştie că poate să cumpere cu bani şi favoruri unele televiziuni, radiouri, ziare naţionale sau locale la pachet cu destui "deontologi".
Tot Dragnea şi haita lui au înţeles că mediul on-line, reţelele de socializare nu pot fi controlate sau cumpărate şi că acestea au devenit o alternativă viabilă la mass-media tradiţionale.
Internetul este o alternativă care face campaniile electorale mult mai greu de controlat mediatic, iar electoratul mult mai bine informat şi mai puţin manipulabil.

De aceea, prin LEGEA DEFĂIMĂRII, în preajma alegerilor, Dragnea vrea să pună sub control internetul. Dragnea, ai grijă, de libertatea internetului se bucură peste 8 milioane de români.
PS- Oare vrea Dragnea să fim alături de China, Rusia, Iran, Siria, Turcia etc din punct de vedere al libertăţii de exprimare?“, a postat Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră