Șefa TVR anunță imposibilitatea plătirii salariilor și intrarea în insolvență a Televiziunii Române

15 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Șefa TVR anunță imposibilitatea plătirii salariilor și intrarea în insolvență a Televiziunii Române

Directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a trimis conducerii Parlamentului o scrisoare în care a atenționat că situația televiziunii publice s-a agravat considerabil și le-a cerut parlamentarilor să hotărască dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune.

În scrisoare se arată că situația este mai gravă în urma executărilor silite pe care o parte a salariaților le-au declanșat pentru obținerea indexării salariilor prevăzute prin contractul colectiv de muncă. "Având în vedere executările silite aflate pe parcurs în aceste zile, este probabil să fim în imposibilitatea de a vira salariile pe data prevăzută 15 februarie, ceea ce ar fi de natură să deterioreze suplimentar situația prin proteste sindicale", a menționat Radu.

Directorul interimar al TVR propune mai multe soluții, printre care și intrarea în insolvență.

"Dacă pe 15 februarie există o șansă de a plăti salariile, măcar parțial, pe data de 29 februarie vom fi în imposibilitatea de a le asigura, situație care se va prelungi în luna martie și, posibil, aprilie. (...) În zilele și săptămânile următoare, dumneavoastră împreună cu colegii dumneavoastră, în calitate de decidenți politici, va trebui să hotărâți dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune și, dacă da, ce fel de serviciu va trebui reconstruit pornind de la zero", a subliniat Directorul general interimar al TVR.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră