Fondatorul MISA, Grig Bivolaru, s-a dat bulgar. Şase ani o să primească numai castraveţi

27 Feb 2016 | scris de Sorin Anghel
Fondatorul MISA, Grig Bivolaru, s-a dat bulgar. Şase ani o să primească numai castraveţi

Arestat vineri în Franţa şi închis la penitenciarul Fresnes, Gregorian Bivolaru le-a spus judecătorilor din Hexagon că este cetăţean bulgar şi că nu ştie dacă este căutat de către autorităţile din ţara noastră.


Potrivit news.ro, romanul care a fondat MISA a susţinut în faţa magistraţilor francezi că este cetăţean bulgar şi că nu este persoana urmărită de România. Vineri, când a fost prins la Paris, Bivolaru avea asupra lui acte false bulgăreşti.


Gregorian Bivolaru urmează să fie extrădat în România, unde are de executat o pedeapsa de şase ani de închisoare după o sentinţa dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2013 după ce judecătorii au considerat că fondatorul MISA se face vinovat de pedofilie şi trafic de persoane.


Deşi era urmărit internaţional, romanul a reuşit să se ascundă datorită militanţilor MISA care i-au oferit de-a lungul timpului protectie. El a fost reţinut vineri la Paris, acolo unde locuia într-un apartament aflat în apropiere de Moulin Rouge.

În 2013, o televiziune din Finlanda a realizat un documentar despre Gregorian Bivolaru. Una dintre protagonistele materialului video o fost Roxana Chirilă, o youghina din România. “De la gara am fost luată de unul dintre şoferii care lucrează pentru Grig la Paris. Mi-a spus să îmi pun o pălărie şi o pereche de ochelari care aveau hârtie pe interior, că să nu văd unde mergem. Şi mi-am spus ok, e ciudat. Locuia într-un apartament cu o camera şi era foarte, foarte cald... Nu sunt sigură, cred că erau cam 40 de grade Celsius. Era îngrozitor de cald. Am început să ameţesc şi era un miros puternic de mentă în aer”, a povestit Roxana.


Gregorian Bivolaru nu se află la prima condamnare. În 1977 a fost găsit vinovat pentru răspândirea de materiale pornografice. În 1984 a fost din nou condamnat după ce a evadat din sediul Securităţii folosind tehnici de yoga. După 1990 a reuşit să pună bazele MIŞA, având peste 40.000 de simpatizanţi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră