Petiţie pentru eliberarea mamei arestate că şi-a ferit copilul de abuzurile tatălui

14 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Petiţie pentru eliberarea mamei arestate că şi-a ferit copilul de abuzurile tatălui

În memoriu, Anamaria Nedelcu afirmă că "judecătorul a preluat astfel o acuzație pentru care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București nu a sesizat instanța. Legea specială în materie (Legea 302/2004) desemnează ca unică autoritate căreia îi revine competența să înainteze cererea de extrădare (implicit cererea de arestare în vederea extrădării) pentru situația în care o persoană este solicitată la extrădare în vederea urmăririi penale numai Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București".

Ea precizează că numai această instituție putea să efectueze procedura verificării regularității cererii de extrădare și avea competența de a califica fapta potrivit legii penale române, în timp ce în această cauză Parchetul a încadrat fapta ca infracțiune prevăzută de art. 397 Cp, pentru care pedeapsa este de la unu la trei luni sau amendă.

"Poate este o decizie luată din alte interese obscure și, în aceste condiții, fiind vorba de o situație juridică între state, doar Excelența voastră veți avea puterea și curajul de a cere instituțiilor statului să trateze cazul meu cu obiectivitate, pe bază de norme legale fără alte influențe politice sau de orice altă natură ar fi ele", îi transmite Anamaria Nedelcu preşedintelui Iohannis.

Curtea de Apel București a decis, miercuri, arestarea provizorie, în vederea extrădării, a Anei Maria Nedelcu. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a contestat decizia instanţei. Procurorii spun că nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru arestarea provizorie şi admiterea cererii de extrădare, raportat la infracţiunea corespondentă din legislaţia penală românească.

Tot joi, a fost lansată o petiţie online pentru sprijinirea Aneimaria Nedelcu. Iniţiatorii cer semnăturile tuturor celor „impresionaţi şi revoltaţi de informaţiile primite despre situaţia doamnei Ana-Maria Nedelcu, mama care a fugit cu copilul său din Canada pentru a-l apăra de abuzurile tatălui său, dar care a fost arestată provizoriu şi urmează să fie extrădată în Canada, unde riscă să fie condamnată la 10 ani de închisoare.

Petiţia intitulată „Eliberaţi MAMA! Nu o extrădaţi pe Ana-Maria Nedelcu!” a strâns până în acest moment aproape 12,200 de semnături.

Citiți și:
Carmen Harra. Ce s-a întâmplat cu adevărat la Clubul Colectiv, cine va fi președintele SUA...
 
Bolnavii de cancer, umiliţi. Farmaciile nu mai vând citostatice pentru că sunt ieftine și nu aduc profit!
 
AVERTISMENT: Uniunea Europeană este în pericol de moarte! (VIDEO)
DESCOPERIRE NEAȘTEPTATĂ în subsolul unui observator astronomic! Imaginea datează din timpul Primului Război Mondial
O româncă, gardian de închisoare, a eliberat un violator în serie și a fugit cu el. Din dragoste!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră