Adriana Săftoiu spune că Băsescu a vrut să știe dacă nu cumva e nebună. SPP-ul a încercat să-i cerceteze dosarul medical

25 Mai 2015
Adriana Săftoiu spune că Băsescu a vrut să știe dacă nu cumva e nebună. SPP-ul a încercat să-i cerceteze dosarul medical
Inceputul lui 2007 aduce o intamplare misterioasa: Basescu ordona celor de la SPP sa cerceteze dosarul medical al Adrianei Saftoiu si sa vada “daca e nebuna”.

In cartea sa, Cronica de Cotroceni, fosta purtatoare de cuvant a lui Traian Basescu povesteste ca, la un moment dat, a facut ,din nou, pareza faciala. “ Nu cunoastem exact cauzele desi le presupuneam( episodul se declansase pe fondul unei discutii aprige cu Presedintele:in a treia zi a Noului An, imi reprosa ca nu am luat masuri impotriva nu stiu carui carciumar din Olt, care asezase in curtea dughenei un bust cu Traian Basescu) si eram in investigatii.”

Relateaza Adrina Saftoiu despre intamplarea de la Spitalul Militar:

“Perioada aceea in care investigam cauzele unei probleme de sanatate ce imi crease o prima criza in 1998 a fost un prilej in care am inceput sa simt ca monitorizarea mea a depasit o limita, cea stabilita de secretul medical.

Dupa ce am incheiat toate analizele, unul dintre medici(i pastrez anonimatul, din motive lesne de deslusit) a insistat sa ma insoteasca la masina, desi nici pe departe nu era nevoie de un asemenea protocol.

In parcare imi spune: “Doamna, vreau sa stiti de la mine. Azi a venit un ofiter adjunct de la SPP care, in numele presedintelui, a cerut informatii despre dosarul dumneavoastra medical.”

Era prea trasnet ca sa pot avea vreo replica.” Nu am dat informatii, dar le-am spus ca nu e nimic grav, iremediabil. A insistat, si asta nu mi-a placut, daca ati facut si control psihologic si daca sunteti in regula.”
Mai pe sleau, daca sunt nebuna.

Medicul parea stanjenit de situatie si intelegeam motivul pentru care m-a avertizat. Cand am plecat de la Cotroceni,i-am spus Presedintelui despre incursiunea SPP-ista in bolile mele. A recunoscut interesul pentru dosarul meu medical, dar l-a camumflat:” Ma gandeam sa nu fie ceva grav si sa nu ceri ajutorul.”

Duios! Daca nu puteam sa fiu compromisa cu cine stie ce ilegalitati, macar dusa cu capul sa fiu.” 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră