ATENŢIE, o nouă metodă de înşelăciune! FISCUL avertizează cetăţenii asupra unei tentative de FRAUDĂ. Feriţi-vă dacă primiţi ACEST MESAJ

07 Iul 2015
ATENŢIE, o nouă metodă de înşelăciune! FISCUL avertizează cetăţenii asupra unei tentative de FRAUDĂ. Feriţi-vă dacă primiţi ACEST MESAJ
ANAF atrage atenţia asupra unei tentative de fraudă, după ce mai mulţi contribuabili au sesizat agenţia că le-au fost cerute informaţii confidenţiale printr-un sondaj telefonic atribuit Fiscului.  

Mai exact, instituţia în cauză  precizează că efectuează în această perioadă un singur sondaj de opinie, derulat telefonic, care nu cuprinde întrebări referitoare la date ale contribuabililor legate de conturi bancare, carduri asociate conturilor deschise sau de cuantumul datoriilor la bugetul de stat. Sondajul efectuat de ANAF are ca obiectiv evaluarea efectelor şi rezultatelor campaniei media în desfăşurare, iar singurele întrebări din chestionar care vizează detalii legate de companie sunt legate de anul de înfiinţare, codul CAEN, numărul mediu de angajaţi, cifra de afaceri, în ce localitate şi judeţ se află sediul firmei şi ce fel de contribuabil este (mare, mijlociu, mic), potrivit mediafax.ro. 

Sondajul efectuat de ANAF are ca obiectiv evaluarea efectelor şi rezultatelor campaniei media în desfăşurare, iar singurele întrebări din chestionar care vizează detalii legate de companie sunt legate de anul de înfiinţare, codul CAEN, numărul mediu de angajaţi, cifra de afaceri, în ce localitate şi judeţ se află sediul firmei şi ce fel de contribuabil este (mare, mijlociu, mic).

"Întrucât asupra acestei situaţii există suspiciunea unei tentative de fraudă, vă rugăm să acordaţi o atenţie deosebită în cazul în care primiţi solicitări de natura celor de mai sus şi vă asigurăm că vom lua toate măsurile necesare în vederea depistării persoanelor vinovate", se precizează în comunicatul ANAF.inistrare Fiscală (ANAF) atrage atenţia asupra unei tentative de fraudă, după ce mai mulţi contribuabili au reclamat că le-au fost cerute informaţii confidenţiale printr-un sondaj telefonic atribuit fiscului.

Tentativă de fraudă şi la Ministerul Finaţelor 

În luna iunie,  Ministerul Finanţelor Publice avertiza etăţenii să nu dea curs dacă primesc un mesaj în care li se cere să plătească o taxă de 278 de lei pentru utilizarea serviciilor de internet. Mai multe sesizări în legătură cu această problemă au fost depuse de cetăţeni la Ministerul Finaţelor Publice. Oficiali ai acestui minister au precizat că vor rezolva această problemă, existând suspiciunea unei tentative de fraudă.

Cităm din comunicatul Ministerului Finanţelor Publice: „Având în vedere sesizările cetăţenilor privind seria de mesaje primite pe e-mail în legătură cu plata unei aşa zise taxe anuale de 278 lei (de la adresa de e-mail taxa@finante-romania.ro) pentru utilizarea serviciilor de internet, Ministerul Finanţelor Publice atrage atenţia şi adresează rugămintea celor care primesc astfel de mesaje să nu dea curs solicitării şi să nu efectueze nicio plată în sistemul specificat în mesaj".

Mai mult, în acelaşi comunicat, Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală, au mai precizat că nu au transmis niciun mesaj privind plata vreunei taxe de utilizare a internetului. „Precizăm că organul fiscal nu poate solicita achitarea taxelor prin intermediul a diferite sisteme de plăți, precum BITCOIN, respectiv că nicio taxă nu poate fi ștearsă automat din baza de date. Întrucât asupra acestui fapt există suspiciunea unei tentative de fraudă, vă asigurăm că vom lua toate măsurile necesare în vederea depistării persoanelor vinovate“, mai susţin sursele citate.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră