Profețiile de la Fatima, mesaj pentru Papa Francisc? Un scriitor american face analogii apocaliptice

01 Iul 2015
Profețiile de la Fatima, mesaj pentru Papa Francisc? Un scriitor american face analogii apocaliptice
Papa Francinsc a declarat presei, în mai multe ocazii, că are un "presentiment" că pontificatul său va fi de scurtă durată, acesta sfârșindu-se fie prin moartea sa, fie va urma paşii Papei Benedict, care s-a retras, scrie wnd.com. Legat de aceste presentimente, un scriitor american amintește de profețiile de la Fatima, făcând face analogii apocaliptice.
 
În august, anul trecut, la vârsta de 77 de ani, Papa Benedict a dezbătut acest subiect împreuncă cu mai mulți reporteri, în timpul unui zbor din Coreea de Sud spre Vatican. 
 
Rugat de jurnaliști să explice cărui fapt se datorează popularitatea de care se bucură, Papa a spus că este rezultatul generozității "oamenilor lui Dumnezeu". "Încerc să mă gândesc la păcatele mele, la greșelile mele și nu sunt deloc mândru. Știu însă că nu va mai dura decât doi sau trei ani și mă voi duce la Casa Domnului", mărturisea Suveranul Pontif.
 
Într-un interviu acordat în luna martie postului de televiziune mexican Televisa, Papa Francisc a reluat ideea potrivit căreia pontificatul său va fi scurt.
 
"Presimt că pontificatul meu va fi scurt. Patru sau cinci ani, poate chiar doi sau trei. Doi s-au scurs deja. E o senzaţie ciudată. Simt că Dumnezeu m-a pus aici pentru puţin timp", spunea atunci Papa Francisc.

Analogii înfricoșătoare
 
Declarațiile Suveranului Pontif au atras atenția scriitorului american Tom Horn, co-autor al cărții "Petrus Romanus: The Final Pope is Here".
 
Făcând trimitere la profețiile episcopului irlandez Sf. Malachy, din secolul 12, Horn se întreabă dacă nu cumva acestea îl vizează chiar pe Francisc, care ar putea fi "ultimul papă" și care, potrivit lui Horn, se teme că va fi asasinat. 
 
"Am început să mă gândesc la această ipoteză în momentul reacției Papei la ameninţarea jihadiștilor ISIS, care acționează după viziunea apocaliptică a învățăturilor Hadith, în care Muhammad face referire la războiul împotriva armatelor Romei", spune Horn.
 
Scriitorul american amintește și de "al treilea secret de la Fatima", o profeţie apocaliptică ce spune că Papa va fi asasinat de un grup de soldaţi, în mijlocul unor prelaţi şi credincioşi catolici.

Pentru a-și susține teoria, Horn face referire la a patra ediție a resitei oficiale a ISIS, "Dabiq", din 2014, care prezintă steagul grupării teroriste fluturând peste obeliscul din centrul Pieței San Pietro din Vatican. 

"Oare profeția de la Fatima este pe cale să se împlinească în acest an?", se întreabă Horn, care crede, de asemenea, că ideea asasinatului și-a făcut loc și în mintea Papei Francisc.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră