ASF a decis: Astra Asigurări intră în faliment

26 Aug 2015
ASF a decis: Astra Asigurări intră în faliment
Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis intrarea în faliment a Astra Asigurări, informează Digi24 TV, citând surse din instituție.

Despăgubirile pentru polițe vor fi plătite de Fondul de Garantare.

Astra Asigurări a intrat în procedură de administrare specială în urmă cu un an după ce un control realizat de ASF a descoperit o serie de nergului grave. Capitalul societăţii era mult limita de solvabilitate iar banii asiguraţilor erau folosiţi pentru finanţarea de către familia Adamescu a publicaţiei România Liberă. Astfel, 23 de milioane de euro au fost acordare pe fost de credit intragrup către societatea care edita cotidianul România Liberă iar banii nu au fost recuperaţi încă. În acest timp, mii de dosare de daună ale asiguraţilor nu erau aprobate la plată de către Astra Asigurări.

În privința viitorului Astra Asigurări, ASF avea trei opțiuni: naţionalizarea, preluarea de către o altă firmă sau intrarea în faliment.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat o conferință de presă pentru ora 15,00, în care va fi prezentată public decizia luată în cazul Astra Asigurări și vor fi expuse motivele care au stat la baza luării acesteia.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră