"ATAC TERORIST" pe barajul de la Bicaz. Împuşcături, luări de ostatici și mașini incendiate pe DN 15 (VIDEO)

05 Aug 2015
Ieri, pe barajul de la Bicaz, ministerul Afacerilor Interne a desfășurat cel mai amplu exerciţiu din ultimii 15 ani al forțelor de intervenție. Scenariul a plecat de la un "atac terorist" asupra unui transport special de muniție, urmat de schimburi de focuri, salvări de persoane cu elicopterul sau cu tiroliana, urmăriri prin pădure și luări de ostateci.
 
Exercițiul a pornit de la atacul asupra unui transport special de muniție efectuat cu o mașină blindată a cărei protecție era asigurată și de o mașină a Jandarmeriei. La trecerea peste baraj cei 8 teroriști au blocat în trafic cele două autovehicule cu o mașină incendiată, și a urmat un schimb de focuri în vederea sustragerii de muniție. Potrivit scenariului, un jandarm și trei dintre teroriști au fost răniți. Infractorii reușesc să sustragă o ladă de muniție, după care o parte fug în pădure, iar o parte coboară pe baraj, luând ostateci doi dintre muncitori.
 
În scurt timp toate forțele de intervenție au sosit la fața locului, pentru preluarea răniților și capturarea infractorilor, iar pompierii au stins mașina incendiată de teroriști. 
 
Unul dintre răniți a fost preluat cu elicopterul de Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei care se afla în misiune într-un alt județ. În final toți răniții au fost recuperați, infractorii au fost imobilizați, iar ostatecii eliberați.
 
„Exercițiul a vizat intervenția în cazul unui transport special atacat. Acest tip de eveniment nu a mai fost întâlnit din 2001 și are drept scop antrenarea tuturor forțelor din MAI în vederea îmbunătățirii și eficientizării misiunilor pe care le desfășurăm zi de zi. Această activitate a fost prinsă în graficul de activități de la nivelul MAI”, a declarat locotenent Marius Gămănuț, ofițer Relații Publice IJJ Neamț, potrivit TVM Piatra Neamț. 
 
Pe toată durata exercițiului, în intervalul 12.00-13.00, circulația rutieră în zonă a fost oprită.
  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră