„Copiii mi-au alunecat din mâini”, povesteşte tatăl lui Aylan, micuţul sirian înecat în Turcia

03 Sep 2015
 „Copiii mi-au alunecat din mâini”, povesteşte tatăl lui Aylan, micuţul sirian înecat în  Turcia
Tatăl copilului sirian de trei ani, mort înecat în largul apelor Turciei, a povestit, joi, cum fiii lui i-au alunecat din mâini, când ambarcaţiunea care îi duceau spre Grecia s-a răsturnat, transmite AFP.

„Aveam veste de salvare, dar vaporul s-a răsturnat brusc, deoarece oamenii s-au ridicat. Eu o ţineam de mână pe soţia mea. Dar copii mi-au alunecat din mâini”, povesteşte Abdallah Shenu agenţiei de presă Dogan. Doisprezece refugiați sirieni, care încercau să ajungă pe insula grecească Kos, poarta de acces în Uniunea Europeană (UE), au murit în noaptea de marți spre miercuri în largul stațiunii turce de Bodrum (sud-vest). Printre aceştia se afla Aylan, de numai trei ani, unul dintre fiii un bărbat din oraşul kurd Kobane (Siria).

Imaginile ce-l înfăţişează pe micuţul Aylan mort pe plajă, transmise pe reţelele de socializare, au strânit un val de emoţie, dar şi de indignare în întreaga lume.

Fratele lui Aylan, Ghaleb, în vârstă de cinci ani, şi mama lor, Rihanna, de 27 de ani, şi-au pierdut viaţa înecaţi.

„Era întuneric şi toată lumea ţipa. De aceea, soţia şi copiii mei nu au putut să-mi audă vocea. Am încercat să înot până la ţărm datorită luminilor, dar la ţărm nu mi-am mai găsit copiii şi soţia.  
M-am dus la spital şi acolo am aflat vestea rea", mai spune Shenu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră