Boc, americanu' și maimuța. Ceremonie INEDITĂ la Cluj, pe malul Someșului (VIDEO)

25 Mai 2015
Boc, americanu' și maimuța. Ceremonie INEDITĂ la Cluj, pe malul Someșului (VIDEO)
Nu este nici glumă și nici vreo strategie de marketing. Primarul Clujului a participat, zilele trecute, la dezvelirea statuii unei... maimuțe. Evenimentul a avut loc pe malul Someșului, monumentul „Nelson, The Sock Monkey” fiind oferit de oraşul Rockford, Illinois, cu ocazia aniversării a 10 ani de înfrăţire cu orașul Cluj-Napoca. 
 
"Va multumesc pentru invitație, sunt fericit să reprezint aici orașul Rockford. Cred că acest monument este reprezentativ pentru prietenia dintre Cluj și Rockford", a declarat Bill Witcher, președintele Comisiei Orașelor Înfrățite cu Rockford, potrivit ziardecluj.ro.
 
Primarul Emil Boc și oficialul american au dezvelit apoi monumentul, în aplauzele celor publicului. 
 
"Va multumim foarte mult ca sunteti alaturi de noi in aceasta dimineata. Va aflati pe Aleea oraselor infratite ale municipiului Cluj-Napoca si, daca venim din Olanda, trecem prin Belgia, evident Marea Britanie, ajungemla Rockford, Illinios, Unites States si, de cealalta parte a lumii, Coreea de Sud - Suwon. Sunt cateva din monumentele pe care le avem alaturi si vi le prezentam astazi, cu accentul pe ceea ce a insemnat Rockford, Illionois. Este fructul unei colaborari de peste 10 ani. Am inceput procedurile de infratire in 2005 si am avut multiple schimburi culturale, universitare, economice care se finalizeaza inclusiv prin prezenta unui momument, sau prin prezenta orasului Rockford aici. Este expresia relatiilor economice pe care municipiul nsotru le are, si, de asemenea, vreau sa av anunt ca alaturi de noi avem prezenta delegatiilor din Suwon pe care vreai sa ii aplaudati si, de asemenea, reprezentantii delegatiei din Parma, Italia si, evident, prietenii nostri din Statele Unite. Va multumesc tuturor, va asteptam in continuare sa luati parte la Zilele Clujului", a declarat apoi și EmilBoc. 
 
„Nelson the Sock Monkey” a fost realizată de Turdor Oltean şi Diana Matei, studenţi la artă şi arhitectură în Cluj-Napoca şi finanţată de oraşul Rockford. Mascota celebrează invenţia unui imigrant suedez care în 1868 a patentat o maşină de tricotat şosete.(V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră