Captură record de heroină la Satu Mare: peste 320 kg, în valoare de 40 milioane de euro

29 Iul 2015
Captură record de heroină la Satu Mare: peste 320 kg, în valoare de 40 milioane de euro
Peste 320 de kg de heroină, în valoare de peste 40 milioane de euro, au fost descoperite marţi în două tiruri care încercau să iasă din ţară prin vama Petea din judeţul Satu Mare. Acţiunea de prindere a traficanţilor a fost coordonată de DIICOT, în cooperare cu Turcia şi Ucraina.

Traficanţii, doi români şi doi turci, au fost arestaţi după ce gruparea de crimă organizată din care fac parte a fost urmărită timp de 4 ani, scrie Reuters. Ei au fost prinşi în timp ce aşteptau la vamă să treacă cu tirurile în Ungaria, având pachetele cu droguri ascunse în rezervoarele de combustibil. 

"A fost o vânătoare ce a durat patru ani şi rezultatul unei colaborări de succes între România, Turcia şi Ucraina", a declarat şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu. El a mai spus că pachetele erau împăturite în foaie de indigo şi îmbibate cu boia de ardei iute şi piper ca să nu poată fi descoperite de câinii folosiţi de echipele antidrog.

Horodniceanu a mai spus că ţara de origine a drogurilor este, cel mai probabil, Afganistan, iar Olanda era ţara de destinaţie, de aici acestea urmând să fie distribuite în Uniunea Europeană. Puritatea heroinei este de 63-65%, au mai spus reprezentanţii DIICOT într-o conferinţă de presă. Pe piaţa neagră, drogurile valorează 40 de milioane de euro.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră