Codul scris al Academiei Infractorilor Români: "Nu vorbiţi româneşte în acţiune. Niciodată nu fuma, nu asculta muzică atunci când pleci la muncă”

27 Apr 2015
Codul scris al Academiei Infractorilor Români:
Apar noi informaţii despre Academia Infractorilor Români, cea mai de temut grupare de hoţi care acţiona în străinătate. Potrivit anchetatorilor, reţeaua funcţiona după un cod scris care amesteca tehnici infracţionale cu reguli de bune maniere. Viitorilor profesionişi ai furtului li se cerea o condiţie fizică deosebită, să nu bârfească şi să respecte curăţenia. La finalul pregătirii depuneau un jurământ şi semnau un contract de muncă.

Codul membrilor Academiei Infractorilor Români are 15 pagini şi e structurat pe capitole. Primele file sunt dedicate regulilor de bază şi profilului viitorilor candidaţi.

Cel care dorea să facă parte din această grupare de hoţi trebuia să aibă între 18 şi 26 de ani, o înălţime între 1,60 şi doi metri şi greutate peste 55 de kilograme.

Cele mai multe pagini din cod sunt dedicate regulilor stricte de funcţionare ale Academiei. Glumele şi bârfele erau strict interzise, membrii n-aveau voie să ţină mâinile în buzunar în prezenţa comandantului suprem şi erau obligaţi să memoreze toate discuţiile despre spargerile pe care le plănuiau. Codul conţine şi un mesaj motivaţional al comandantului.

„Am învăţat toate acestea din greşelile tuturor membrilor. Am primit peste 100 de condamnări până astăzi. (...) Infractorii toţi se cred deştepţi, dar numai 10% dintre ei reuşesc cu adevărat. (...) Dacă ai greşit, trebuie să-ţi duci crucea, să protejezi secretele Academiei, neimplicând membrii săi. Şmecheria este haină grea, dar frumoasă. Respectă şi vei reuşi!”, se spune în Codul Academiei Infractorilor.

Pregătirea viitorilor membri dura aproximativ 90 de zile. Procurorii au găsit în regulamentul hoţilor inclusiv tehnicile de comunicare. Nu aveau telefoane mobile, iar accesul la internet era interzis.

„Nu se folosesc nume niciodată. Toţi aveţi numere. Nu vorbiţi româneşte în acţiune. Niciodată nu fuma, nu asculta muzică atunci când pleci la muncă”, se mai spune în Cod.

Gruparea de spărgători a reuşit să fure bijuterii şi ceasuri de lux din zeci de magazine din străinătate. Secretul succesului lor, spun achetatorii, era şi felul în care se deghizau.

„Schimbă-te mereu oriunde mergi. Trebuie să te dezbraci în zece secunde, să pari altă persoană. Pregătirea nu este un moft, este o regulă de supravieţuire”, se preciza în Codul Academiei.

Din Academia Infractorilor făceau parte 100 de persoane. 14 au fost reţinute săptămâna trecută de procurorii DIICOT. Ale 50 au fost aresatate în Anglia, Franţa şi Belgia. Academia era condusă din penitenciarul Iaşi de interlopul Adrian Botez. (Sursa digi24.ro)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră