UPDATE: Conturile RATB şi TVR, blocate de ANAF. Televiziunea publică, în PERICOL

21 Iul 2015
UPDATE: Conturile RATB şi TVR, blocate de ANAF. Televiziunea publică, în PERICOL
ANAF a luat blocat conturile Televiziunii Române, după ce instituția nu și-a plătit datoriile la bugetul de stat, așa cum s-a angajat în memorandumul semnat în 2012. Situația ar putea duce la oprirea activității postului public de televiziune, relateaza Digi 24, citând surse ANAF. De asemenea, Fiscul a blocat şi conturile RATB pentru o datorie de circa 250 milioane de lei. 

"În urma inventarierii creanțelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR și RATB. Precizăm că, în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcție de vechimea arieratelor", se precizează într-un comunicat al ANAF.

"Regia Autonomă de Transport București a luat la cunoștință despre documentul emis de ANAF, prin care s-a luat măsura indisponibilizării sumelor existente în conturile bancare ale RATB, precum și a sumelor care urmează a fi obținute din încasările zilnice. La data de 20.07.2015, RATB se înregistra cu datoria de 272.431.800 lei. Această sumă provine din Taxa pe Valoarea Adăugată calculată la subvențiile acordate beneficiarilor de gratuități și reduceri (pensionari, elevi, studenți etc.), în conformitate cu HCGMB nr. 139/2006, pentru perioada septembrie 2007 — martie 2013. În prezent, acest debit calculat de ANAF este contestat în instanță de către RATB, aflându-se în faza de recurs', precizează RATB.

În conferința de presă din aprilie, când reprezentanții TVR au anunțat datoriile TVR, Stelian Tănase a precizat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei.

In 2012, conturile TVR au mai fost blocate de ANAF, pentru o datorie de 308 milioane de lei la bugetul de stat. Atunci, în baza unui memorandum aprobat de Guvern, datoriile SRTv au fost eşalonate pe o perioadă de şapte ani.
 

 



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră