Cum arată un avion cu care sunt transportați răniții de la Colectiv în străinătate (VIDEO)

07 Noi 2015
Cum arată un avion cu care sunt transportați răniții de la Colectiv în străinătate (VIDEO)


Pentru că au fost mulți care au criticat lentoarea cu care răniții sunt transportați în străinătate și slaba echipare a spitalelor sau a mihloacelor de intervenție, Departamentul pentru Situații de Urgență a decis să dea publicității un film cu un avion Spartan care se pregătește să transporte răniții. În imagini se pot vedea pregătirile de plecare și recepția răniților.

Clipul este insotit de urmatoarea explicație

De la spitalizarea răniților din incendiul de la clubul #Colectiv, au existat voci care să spună că răniții nu sunt îngrijiți la cele mai înalte standarde. În primele zile după incendiu, pentru majoritatea dintre ei, transportul în străinatate ar fi adus un risc uriaș. Cu toate acestea, încă din primele zile au venit oferte de sprijin din afara țării. În schimb, doctorii au așteptat cel mai bun moment pentru transfer. Ceea ce s-a întâmplat azi noapte este una dintre cele mai mari operațiuni medicale de la cea privind repatrierea răniților din accidentul din Muntenegru. Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Apărării Naționale, SMURD au alocat resurse importante pentru ca totul să se desfășoare fără probleme.
Avioanele au decolat sâmbătă dimineața din Baza Aeriană 90, Otopeni. Opt persoane vor fi în grija medicilor din Rotterdam și alte opt în Spitalul Militar din Bruxelles. Răniții mutați acum în avionul de tip Spartan au arsuri de peste 30-40 la sută pe suprafața corpului.



 
 
De la spitalizarea răniților din incendiul de la clubul #Colectiv, au existat voci care să spună că răniții nu sunt îngrijiți la cele mai înalte standarde. În primele zile după incendiu, pentru majoritatea dintre ei, transportul în străinatate ar fi adus un risc uriaș. Cu toate acestea, încă din primele zile au venit oferte de sprijin din afara țării. În schimb, doctorii au așteptat cel mai bun moment pentru transfer. Ceea ce s-a întâmplat azi noapte este una dintre cele mai mari operațiuni medicale de la cea privind repatrierea răniților din accidentul din Muntenegru. Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Apărării Naționale, SMURD au alocat resurse importante pentru ca totul să se desfășoare fără probleme.Avioanele au decolat sâmbătă dimineața din Baza Aeriană 90, Otopeni. Opt persoane vor fi în grija medicilor din Rotterdam și alte opt în Spitalul Militar din Bruxelles. Răniții mutați acum în avionul de tip Spartan au arsuri de peste 30-40 la sută pe suprafața corpului.

Posted by Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă on Saturday, November 7, 2015

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră