Dispozitive "minune", care ascund numerele de înmatriculare ale mașinilor (VIDEO)

03 Sep 2015
Dispozitive
Că românii sunt o naţie inventivă o ştim cu toţii. Că mulţi găsesc întotdeauna cele mai bune „soluţii“ la momentul potrivit şi asta a fost probată de multe ori. Că viaţa bate filmul şi asta este verificată de mulţi dintre noi. De mai mulţi ani, mulţi români vând pe internet, adică la liber, dispozitive care ascund numerele de înmatriculare ale maşinilor la fel ca în filme, la infractori sau spioni. În viaţa reală, potrivit  PRO TV şoferii apelează la aceste dispozitive când vor să evite camerele de supraveghere, că să nu platească rovigneta. Poliţistii îi avertizează insă că amenda pentru obturarea numărului de înmatriculare este de 20 de ori mai mare decât rovigneta pe un an.

„Oferte“ tentante pentru a jongla legea 
Iată cum descriu „ofertele“ cei care le postează pe site-uri astfel de anunţuri : „Suport plăcuţe numere de înmatriculare care la simpla apăsare a unui buton de pe telecomandă, ascunde numărul de înmatriculare al autoturismului (faţă, spate sau ambele) prin coborârea unei perdeluţe negre cauciucate peste plăcuţă. Suportul are dimensiuni europene standard fiind compatibil cu toate mărcile auto. Timpul de coborâre al perdeluţei este de aproximativ 1,8 secunde. Suportul este fabricat din metal de culoare neagră, aproape identic cu suportul clasic, iar pânza neagra este cauciucată şi rezistentă la soare, îngheţ, intemperii, etc.

Un binevoitor a publicat pe internet un filmuleţ care  să demonstreze cum funcţioneaza dispozitivul. Astfel, aparatul este dotat cu o telecomandă. Strategia este următoarea: după ce se apasă pe un buton peste numerele de înmatriculare, în nici 2 secunde, coboară o jaluzea subţire. Găsim dispozitivul la mica publicitate, unde se vinde ca „suport număr de înmatriculare electric", cu care şoferii pot să-şi ascundă placuţele când trec, de pildă, sub o cameră fixă pentru rovignete.

Discuţie reporter- vânzător:
Reporter: Ce risc dacă mi-l cumpăr?
Vânzător: Nu riscaţi nimic, ce sa riscaţi?
Reporter: Daca ma prinde poliţia?
Vanzator: Nu are de ce să mă prindă. Se vand două pe zi şi nu sunt probleme.

Politistii sustin însă contrariul. Obturarea plăcutelor de înmatriculare este interzisă de Codul Rutier: Mai exact,  „este prevazută cu amendă între 9 şi 20 puncte amendă. Punctul de amendă fiind de 105 lei, astfel că maximul poate fi de 2100 de lei şi totodată reţinerea certificatului de înmatriculare a autoturismului“.  Cu alte cuvinte, şoferii care îl folosesc se pot trezi cu o amendă de 10 ori mai mare decat preţul dispozitivului. Căci, vorba aia, unde-i lege nu-i tocmeală, nu-i aşa? 



 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră