Descoperire SURPRINZĂTOARE despre creierul bebelușilor. Ce au testat, în PREMIERĂ MONDIALĂ, cercetătorii britanici (VIDEO)

26 Apr 2015
Descoperire SURPRINZĂTOARE despre creierul bebelușilor.  Ce au testat, în PREMIERĂ MONDIALĂ, cercetătorii britanici (VIDEO)
Potrivit teoriilor mai multor specialiști, creierul bebelușilor nu este atât de dezvoltat încât să simtă durerea. Un nou studiu arată, însă, cu totul altceva, relatează Huffington Post.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie au constatat că, în momentul în care este expus unui stimul dureros, creierul nou-născutului reacționează similar cu cel al unui adult.

În efectuarea studiului, oamenii de știință au folosit, în premieră, imagistica prin rezonanță magnetică (IRM).

Testele au arătat că 18 din cele 20 de regiuni ale creierului, care devin active la stimuli dureroși în cazul adulților, s-au activat și în cazul bebelușilor.



Mai mult, specialiștii au comparat scanările cerebrale ale sugarilor care au fost înțepați în talpă, în timp ce dormeau, cu cele ale adulților, supuși unui stimul de patru ori mai puternic. S-a constatat că răspunsurile cerebrale sunt similare în ambele cazuri, cercetătorii concluzionând că bebelușii au un prag de durere mult mai mic decât cel al adulților.

"Evident, copiii nu ne pot vorbi despre experienta lor in ceea ce priveste durerea si tocmai de aceea este dificil sa incerci sa deduci intensitatea durerii in cazul lor, doar pe baza observatiilor vizuale. In trecut se credea ca bebelusii nu simt durere.



De-abia in ultimii 20 de ani, oamenii au inceput sa isi dea seama ca bebelusii lor au dureri ce trebuie tratate", a declarat dr. Rebecca Slater, de la Departamentului de Pediatrie din cadrul Universității Oxford.

Concluziile studiului efectuat de cercetătorii britanici au fost publicate în revista de știință eLife. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră