Emil Boc, acuzat de uzurpare de calități oficiale

21 Mai 2015
Emil Boc, acuzat de uzurpare de calități oficiale
Emil Boc este acuzat că ar fi semnat acte în timpul în care nu avea nicio atribuţie să o facă. Corpul de control al primului-ministru a emis un raport privind activitatea Inspectoratului Judetean in Constructii Cluj.

Potrivit unei anchete realizate de cotidianul local Ziar de Cluj, Emil Boc a semnat, timp de sapte zile dupa ce si-a dat demisia din funcția de primar pentru a o prelua pe cea de premier, 57 de autorizatii de construire.

“Incepand cu data de 5 ianuarie 2009, domnul Emil Boc nu mai putea exercita prerogativele conferite prin legea functiei de primar, respectiv nu mai putea semna, in calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca, acte ale autoritatii administratiei publice locale”, se arata in raportul Corpului de control al primului-ministru.

Membrii Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca au luat act de demisia lui Emil Boc din functia de primar al municipiului in data de 5 ianuarie 2009. Cu toate acestea, de-abia in data de 13 ianuarie 2009, prin Hotararea nr. 2 Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca l-a desemnat pe Sorin Apostu, “viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, sa exercite atributiile conferite de legea primarului, pana la data depunerii juramantului de catre primarul nou ales”.

Contactat de sursa citată, Emil Boc a negat că ar fi semnat acte administrative ca primar după data de 5 ianuarie 2009.

Infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră