EXCLUSIV. Ambasadoarea Israelului a donat sânge duminică dimineaţă. Ambasada transmite condoleanţe după tragedia din clubul Colectiv

01 Noi 2015
EXCLUSIV. Ambasadoarea Israelului a donat sânge duminică dimineaţă. Ambasada transmite condoleanţe după tragedia din clubul Colectiv
O echipă a Ambasadei Israelului la Bucureşti s-a prezentat duminică dimineaţă devreme, în jurul orei 07:30, la centrul de donare de sânge de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, pentru a răspunde apelului lansat de autorităţi după tragedia de la clubul Colectiv. Ambasadoarea Israelului, Tamar Samash, a fost întâmpinată de dr. Horia Bumbea, doctor în ştiinţe medicale, conferenţiar, coordonator al centrului, şi a donat sânge, împreună cu ataşatul comercial al ambasadei, Matan Safran.

Totodată, Ambasada Statului Israel în România a transmis, într-o postare pe pagina sa de Internet, un mesaj de condoleanţe pentru tragedia de la Colectiv.

„Ambasada Statului Israel în România îşi exprimă profunda tristeţe cu referire la tragedia de aseară, din clubul bucureştean Colectiv, care a dus la pierderea a 27 de vieţi omeneşti şi rănirea a zeci de tineri”, se arăta în postare.

Cu aceeaşi ocazie, ambasada a reamintit publicului că autorităţile române recomandă donarea de sânge în zilele imediat următoare, esenţial pentru intervenţiile medicale iminente.

„Sperăm ca supravieţuitorii acestei tragedii să aibă parte de o recuperare rapidă şi uşoară”, se arăta în încheierea mesajului ambasadei.

Reamintim că profesorul Zeev Rotstein, directorul general al unuia dintre cele mai mari spitale din Israel, Tel HaShomer Sheba Medical Center, din zona Ramat Gan, a decis să acorde orice ajutor necesar victimelor tragediei de la Bucureşti, de la clubul Colectiv. 

Spitalul Tel HaShomer este unul dintre cele mai dotate din lume cu specialişti şi tehnică medicală pentru traumă şi post-traumă în caz de arsuri grave.

Directorul adjunct al spitalului,  Bruno Lavi, originar din România, a contactat-o pe ambasadoarea României în Israel, Andreea Păstârnac, pentru a-i transmite că experţii în arsuri ai spitalului israelian sunt pregătiţi chiar să primească răniţi din România sau să acorde orice fel de expertiză şi suport de tehnică medicală în această tragedie care a fost mediatizată în întreaga lume.

Incendiul de vineri seară în urma căruia 27 de persoane și-au pierdut viața reprezintă o tragedie fără precedent, care a generat o intervenție fără precedent, în spitalele din Bucureşti fiind declarat "cod roşu".

UPDATE

O echipă de chirurgi israelieni a sosit deja în România şi opereză, alături de medici români, pacienţi de la Spitalul Bagdasar Arseni. Ministrul român al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că între cele două ministere, român şi israelian, ale Sănătăţii, există o foarte bună colaborare, şi orice ajutor este binevenit, deşi medicii români se descurcă fără nicio problemă în momentul de faţă în privinţa tragediei de la clubul Colectiv.
Medicii de la Bagdasar Arseni sunt de la Soroka Medical Center, al doilea cel mai mare spital din Israel şi cel mai mare din regiunea Negev.

"Am venit să ne oferim ajutorul şi expertiza în utilizarea NexoBrid, un produs care înlocuieşte intervenţia chirurgicală pentru arsuri grave. Noi avem experienţă cu acest produs şi am venit să oferim NexoBrid şi ajutorul nostru în folosirea sa. Este folosit acum în spital. Acesta permite tratarea mai multor pacienţi decât ar fi posibil cu intervenţii chirurgicale. Toţi pacienţii vor fi trataţi azi, acesta este obiectivul, să tratăm toţi pacienţii, să decidem care dintre ei are nevoie de operaţie sau tratament cu NexoBrid şi să-i tratăm pe toţi. Ar fi imposibil să facem acest lucru doar cu intervenţii chirurgicale", a spus doctorul Yarom Shoham.
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că o echipă medicală din Israel operează la Spitalul Bagdasar Arseni victime ale incendiului din Club Colectiv, urmând ca apoi, tot în cursul zilei de duminică, să ajungă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră