EXCLUSIV. De ce a plecat fostul șef din DNA Lucian Papici. Este implicat în trei dosare penale

03 Sep 2015
EXCLUSIV. De ce a plecat fostul șef din DNA Lucian Papici. Este implicat în trei dosare penale
Lucian Papici, fostul șef al Secției I din DNA, cel care a făcut dosarul Referendumul lui Liviu Dragnea, s-a mutat, brusc, de la DNA la Parchetul Timiș pentru că pe numele lui s-a cerut redeschiderea urmăririi penale în nu mai puțin de trei dosare.  

Conform portalului Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe 2 septembrie, Ministerul Public a înregistrat o solicitare la Secția Penală, care vizează conformarea pentru redeschiderea urmăririi penale conform articolului 335, alineat 4 din Noul Cod Penal. Asta însemnând că în urmă cu mai mult timp, intimații au fost urmăriți penal și procurorul de caz a decis clasarea sau închiderea cauzei, iar acum, alți procurori au date noi și cer redeschiderea anchetei penale.

Este vorba de procurorul Lucian Papici și alți patru intimați – Dan-Cristian Boureanu, Florin Alexandru Mirea, Cirpian Horațșiu Andrei și Roxana Fazakaș. Ultima persoană este citată în presa de scandal ca fiind “Barbie de România”, condamnată pentru că i-a “oferit” iubitului ei o minoră, cu care acesta a făcut sex oral.

Oficial, în acest moment, de redeschidere a unei anchete penale, procurorii nu pot da detalii despre infracțiunile sau persoanele vizate. Surse judiciare au declarat în exclusivitate pentru mariustuca.ro că procurorul Lucian Papici este vizat în trei dosare penale aflate la Ministerul Public, 212/p/2015 de la Parchetul ÎCCJ, 2/d/p/2010 de la DIICOT Hunedoara și 114/d/p/2012, de la DIICOT Timiș.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră