EXCLUSIV. Doi medici de la spitalul israelian Tel HaShomer sosesc la Bucureşti, pentru a ajuta victimele de la clubul Colectiv

03 Noi 2015
EXCLUSIV. Doi medici de la spitalul israelian Tel HaShomer sosesc la Bucureşti, pentru a ajuta victimele de la clubul Colectiv
Doi medici de la centrul medical Tel HaShomer din Israel pleacă în această seară spre România, pentru a ajuta răniţii de la clubul Colectiv, din Capitală, aflaţi internaţi în stare gravă, unii chiar critică, în mai multe spitale din Bucureşti. Este vorba despre un medic israelian şi despre o doctoriţă din România, care face specializare la Tel HaShomer în domeniul anesteziei.

Medicul israelian este expert în cazuri de arsuri şi în chirurgie plastică şi reparatorie.

Cei doi vor vizita pacienţii aflaţi în spitalele din Bucureşti şi vor ajuta cu orice va fi nevoie echipele de medici şi de asistente de la noi, care depun eforturi extraordinare pentru salvarea cât mai multor vieţi.

Reamintim că profesorul Zeev Rotstein, directorul general al unuia dintre cele mai mari spitale din Israel, Tel HaShomer Sheba Medical Center, din zona Ramat Gan, a decis să acorde orice ajutor necesar victimelor tragediei de la Bucureşti.

Spitalul Tel HaShomer este unul dintre cele mai dotate din lume cu specialişti şi tehnică medicală pentru traumă şi post-traumă în caz de arsuri grave.

Directorul adjunct al spitalului,  Bruno Lavi, originar din România, a contactat-o pe ambasadoarea României în Israel, Andreea Păstârnac, pentru a-i transmite că experţii în arsuri ai spitalului israelian sunt pregătiţi chiar să primească răniţi din România sau să acorde orice fel de expertiză şi suport de tehnică medicală în această tragedie care a fost mediatizată în întreaga lume.

Incendiul de vineri seară în urma căruia 32 de persoane și-au pierdut viața reprezintă o tragedie fără precedent, care a generat o intervenție fără precedent, în spitalele din Bucureşti fiind declarat "cod roşu".
În Bucureşti au mai sosit doi medici israelieni, specialişti în cazuri de arsuri grave, dar şi doi medici francezi, cu toţii declarând, la vederea pacienţilor din spitalele bucureştene, că este vorba despre un caz nemaivăzut în întreaga lor carieră.
Doctorii Zoram Saham și Ilaria Matato au venit în România să ajute pe cei aflați în suferință, și au adus cu ei o donație importantă. O cremă-minune, care poate să înlocuiască operațiile estetice, NexoBrid, înr-o cantitate suficientă pentru 100 de pacienţi.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră