EXCLUSIV. Familia Aurei Ion: „Instituţiile Statului Român adoptă aceeaşi atitudine de nepăsare, sfidare şi pasare a competenţelor”

25 Mai 2015
EXCLUSIV. Familia Aurei Ion: „Instituţiile Statului Român adoptă aceeaşi atitudine de nepăsare, sfidare şi pasare a competenţelor”
Printr-un comunicat de presă trimis pe adresa redacţiei mariustuca.ro, familia Aurei Ion lămurește circumstanţele în care Omniasig a acceptat să plătească despăgubirile.

Omniasig a condiţionat plata despăgubirilor

„Susţinerile Omniasig, cum că plata „s-a făcut imediat după ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de către moștenitorii legali” sunt neadevărate. Dosarul era complet încă din luna ianuarie a acestui an, însă Omniasig, a refuzat să facă plata, întrucât familia nu a fost de acord cu ceea ce impunea Omniasig”, se precizează în comunicatul de presă.

„În concret, Omniasig a cerut ca familia să renunţe la orice alte pretenţii cu privire la decesul Aurei faţă de Omniasig şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă.

O altă condiţie ca Omniasig să facă plata a fost aceea ca familia să înapoieze sumele primite, în cazul în care s-ar constata ulterior că există „cauze şi împrejurări ale producerii accidentului care determină neîncadrarea evenimentului în acoperirea oferită prin contractul de asigurare”. Omniasig a impus un termen de 5 zile pentru restituirea sumelor, termen care începea să curgă de la data la care Omniasig notifica familia în acest sens, deşi, în aceste situaţii, obligaţia de plată revine Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă. Există o amplă corespondenţă în acest sens.

Omniasig a efectuat plata doar după ce familia a anunţat oficial că urmează să acţioneze în justiţie atât Societatea de Asigurare Omniasig, cât şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de Regulamentele în materia transportului aerian”.

Familia Ion anunţă că „sumele plătite de Omniasig vor fi direcţionate către Asociaţia „Aura Ion” – asociaţie cu scop caritabil, precum şi pentru acoperirea costurilor derivate din dosarele penale ce se găsesc în instrumentare pe rolul Parchetelor competente”.

„Ministerul Transporturilor, părtaş la încălcarea legii”

De asemenea, în comunicatul de presă remis de familia Ion se precizează și că, „în urma prăbuşirii aeronavei şi a decesului Aurei, Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă era obligată să plătească un ajutor imediat şi necondiţionat, ajutor pe care legea îl numeşte plată anticipată, în cuantum minim obligatoriu de 16.000 D.S.T. – drept special de tragere – (echivalent a 18.000 EURO).

Şcoala, încălcând prevederile legii, a refuzat să facă plata, susţinând că nu deţine fonduri pentru plăţi anticipate în caz de deces.

Ministerul Transporturilor, prin ministrul său, este părtaş la încălcarea legii, întrucât, deşi familia a solicitat să se reglementeze situaţia şi să ne fie achitată de urgenţă plata anticipată acesta a răspuns nonşalant că nu este responsabilitatea Ministerului.

Toate aceste abuzuri ale instituţiilor trebuie aspru sancţionate, de aceea noi ne vom adresa tuturor forurilor competente, naţionale şi internaţionale, până când se restabileşte legalitatea.

În continuare, aşa cum au procedat şi la momentul producerii accidentului, instituţiile Statului Român, instituţii în slujba cetăţeanului, adoptă aceeaşi atitudine de nepăsare, sfidare şi pasare a competenţelor!

Dacă Guvernul României, prin ministerele implicate, ar fi respectat şi ar fi impus ca Regulamentele Europene să fie respectate şi aplicate întocmai, Aurelia Ion ar fi fost astăzi în viaţă!”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră