Primarul Veneţiei doreşte să interzică parada gay, deoarece este un kitsch

29 Aug 2015
Primarul Veneţiei doreşte să interzică parada gay, deoarece este un kitsch
Noul primar al Veneţiei, oraşul cel mai romantic din lume, doreşte să interzică parada gay de anul viitor. Luigi Brugnaro nu este la prima polemică declanşată, anunţă site-ul M6Info. « Este o bufonerie, un vârf al kitsch-ului », spune primarul de centru-dreapta al Venţiei, care precizează că, totuşi, el nu este homofob, pentru că ar avea « amici gay ». Reacţiile nu au  întârziat. Flavio Romani, preşedintele principalei asociaţiei pentru homosexuali din Italia, Arcigay, a declarat că : « Veneţia este un oraş cosmpolit, cu multiple culturi, multiple religii » şi că « Brugnaro trebuie să înţeleagă că oraşului nu-i aparţine ».

Fiecare regiune a Italiei găzduieşte anual o paradă gay, de fiecare dată în oraşe diferite. În 2014, Veneţia a găzduit o foarte frumoasă paradă, spune Flavio Romani. El mai adaugă că « noi ne vom întoarce aici anul viitor şi-l vor invita inclusiv pe primar să defileze în primele rânduri cu noi, pentru a vedea într-adevăr ce este o paradă gay.

De altfel, nu este prima dată când Luigi Brugnaro declanşează polemici. Primarul Veneţiei a interzis din şcoli lucrările asupra homoparentalităţii. «O familie cu două femei şi un copil mic nu este una naturală », consideră Brugnaro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră