IMAGINI INCREDIBILE. Cum a ales un părinte să îşi lase COPILUL în maşină

30 Iun 2015
IMAGINI INCREDIBILE. Cum a ales un părinte să îşi lase COPILUL în maşină
Marţi dimineaţa, Bucureşti, Şoseaua Ştefan cel Mare. Una dintre cele mai aglomerate artere ale Bucureştiului. În lanţul de maşini care mergeau bară la bară, un copil de nici 5 ani, se iţea pe geamul din spate al maşinii.

Copilul nu stătea singur pe locul din spate al autoturismului. La stop a ieşi mai bine de jumătate pe geamul deschis. O mână îl ţinea de tricou. Maşinile se pun în mişcare. Copilul rămâne atârnat pe geam. Cu părul fluturâmdu-i.

Este tras în maşină cât să stăm la următorul stop. Imediat, acesta iese din nou pe geam. Maşinile trec în viteză pe banda din stânga, pe partea în care copilul atârnă pe geam. La un moment dat, ne pierdem în mulţimea de maşini. Copilul nu se mai vede.

Desigur, este alegerea fiecărui părinte cum îşi protejează copilul şi câtă libertate îi permite. Dar, potrivit legii, şoferul ar putea fi amendat.

Potrivit Codului Rutier, minorii care au pana la 1 metru si 35 de centimetri inaltime pot fi transportati cu automobilul numai daca sunt asezati in scaune sau pe pe o perna inaltatoare fixata pe bancheta din spate si neaparat cu centura pusa. Amenda pentru nerespectarea regulilor este de 400 de lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră