CONFLICT SÂNGEROS ÎNTRE INTERLOPI. Supărat pe un rival de-al său, Sile Cămătaru l-ar fi tăiat astăzi cu cuţitul. Culmea, chiar pe holurile Curţii de Apel Bucureşti

27 Aug 2015
CONFLICT SÂNGEROS ÎNTRE INTERLOPI. Supărat pe un rival de-al său, Sile Cămătaru l-ar fi tăiat astăzi cu cuţitul. Culmea, chiar pe holurile Curţii de Apel Bucureşti
Incident sângeros astăzi  la Curtea de Apel Bucureşti unde s-a judecat dosarul unor interlopi „pe sprânceană“: mai exact, clanul Cămătaru.  Nuţu şi Sile Cămătaru, proxenetul Ioan Clămparu şi liderii Clanului Sportivilor s-au prezentat, potrivit RTV, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti. Înainte de a intra în sala de judecată, interlopii s-au îmbrâncit şi s-au luat la bătaie. Unul dintre bărbaţi susţine că a fost tăiat de Sile Cămătaru. Toate persoanele implicate în conflict au fost duse cu duba la secția 14 de Poliție.

 Aceştia sunt judecaţi pentru infracţiuni comise cu violenţă pe străzile din Capitală. Înainte de a intra în sală şi a se prezenta în faţa judecătorilor, Sile Cămătaru, oamenii săi şi rivalii lor, în total 18 persoane, au fost implicaţi într-un incident care a avut loc pe holurile Curţii de Apel Bucureşti.

Robert Gabriel Buşă, zis Robert al lui Ioc, judecat şi el în proces, susţine că a fost tăiat pe faţă, cu un cuţit, de Sile Cămătaru. Bărbatul a fost preluat de ambulanţă de la Curtea de Apel Bucureşti. Robert Buşă a făcut parte din clanul Cămătarilor şi a fost arestat după ce a participat, alături de aceştia, la o serie de conflicte violente. Ulterior, el s-a distanţat de Cămătari, care nu l-ar fi ajutat cu bani cât era în arest. Rivalii membrilor clanului Cămătaru spun că se tem pentru viaţa lor şi că locul acestora este în spatele gratiilor.

PERICULOŞI, DAR LIBERI...

În 6 mai 2015, Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lui Sile Cămătaru din arest preventiv şi plasarea lui în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de proxenetism. În 4 noiembrie 2014, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a fost eliberat din arest, după ce instanţa supremă a decis ca el să fie judecat în arest la domiciliu, într-un dosar de infracţiuni cu violenţă în care sunt judecaţi alţi 53 de membri ai clanurilor Cămătarii şi Sportivii. Nuţu Cămătaru a stat în arest din februarie 2013 până în noiembrie 2014. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti. Şi Sile Cămătaru a fost arestat preventiv în acest dosar, din 23 februarie 2013 până în 12 noiembrie 2013, când a fost eliberat. Ulterior, el a fost arestat preventiv în cel de-al doilea dosar, în care este acuzat de proxenetism.

NUŢU CĂMĂTARU A PLECAT PE CAL DE LA JILAVA

Pe 9 iunie 2010, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a ieşit din Penitenciarul Jilava. La poarta închisorii, acesta a plecat încălecând pe unul din cei trei cai preferaţi cu care l-au aşteptat fiul său şi alţi apropiaţi. Imediat după ce a ieşit pe poarta penitenciarului, Nuţu Cămătaru a mers la calul pe care l-au adus fiul şi apropiaţii acestuia. În momentul în care a vrut să încalece, calul s-a speriat, iar Nuţu Cămătaru s-a dezechilibrat uşor. Apoi, ajutat de angajatul care se ocupa de cei trei cai, Nuţu Cămătaru a încălecat şi a plecat, însoţit de fiul său, aflat pe un alt cal.
Apropiaţii lui Nuţu Cămătaru au adus în cinstea evenimentului mai mulţi porumbei, pe care i-au eliberat când a ieşit acesta din penitenciar. Nuţu Cămătaru nu a vorbit cu nimeni, nici măcar cu apropiaţii care îl aşteptau la poarta penitenciarului. Ion Balint, fiul său şi angajatul care se ocupa de cei trei cai au plecat călare, urmaţi de o coloană de jurnalişti. Nuţu Cămătaru a stat şase ani în închisoare, pentru fapte cu violenţă şi crimă organizată. Fratele acestuia, Sile Cămătaru a fost eliberat pe 19 decembrie, 2011, cu şase ani şi jumătate înainte de termen, pentru „bună purtare“.

În aprilie 2008, fraţii Vasile şi Ion Balint (Sile şi Nuţu Cămătaru), mama acestora, precum şi alte rude ale lor au fost condamnaţi pentru sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Nuţu Cămătaru a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, la începutul lunii martie 2007, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat într-un caz amplu de crimă organizată în care fratele său a fost condamnat de instanţa supremă la 13 ani de detenţie.

FRAŢII CĂMĂTARU, CRIMĂ ŞI PEDEAPSĂ

Fraţii Vasile şi Ion Balin, cunoscuţi drept Sile şi Nuţu Cămătaru, au fost condamnaţi iin februarie 2009 de către Tribunalul Capitalei, la 15 ani de detenţie şi, respectiv, 13 ani, pentru infracţiuni cu violenţă, acestea fiind noi pedepse primite de cei doi interlopi, încarceraţi pentru fapte similare. Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea cămătarilor Vasile Balint la 15 ani de închisoare, a lui Ion Balint la 13 ani de închisoare şi a lui Silviu Dudiţă, zis Fluturică, la 12 de ani de încarcerare. De asemenea, sora fraţilor Cămătaru, Angela Stoica, a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare, iar Bogdan Rohat a fost condamnat la zece ani de detenţie. Ceilalalţi 25 de inculpaţi din această grupare au primit pedepse cuprinse între 5 şi 7 ani de închisoare.








Alte stiri din Actualitate

Ultima oră