Cine a "plasat-o" pe Elena Udrea lângă Traian Băsescu, ipoteza Adrianei Săftoiu

25 Mai 2015
Cine a
In “Cronica de Cotroceni” Adriana Saftoiu incearca sa gasesca o explicatie a influentei pe care a avut-o Elena Udrea asupra lui Traian Basescu in timpul celor doua mandate prezidentiale.

De-a lungul vremii s-a speculat ca Udrea a fost infiltrata de serviciile secrete pe langa cel care urma sa ajunga presedintele tarii.

Adriana Saftoiu, fosta purtatoare de cuvint a administratiei prezidentiale, are alta explicatie : ambitioasa Elena a fost plasata pe langa politicianul doritor de multa putere chiar de sotul ei, Dorin Cocos. Care Cocos avea afaceri profitabile cu Primaria Capitalei si nu voia sa le piarda.Iata explicatiile Adrianei Saftoiu:

“S-a vorbit des, cu voce tare sau soptita, ca Elena Udrea a fost infiltrata de nu stiu care serviciu secret, cu scopul de a-l controla pe Basescu. Sau cu alt scop, dar sigur infiltrata de servicii secrete. Varianta mea satisface mai putin teoria conspiratiei. Si- dupa finalul in care se pare ca Serviciile nu au avut nici o remuscare sa o deconspire ca “mama coruptilor”, mai putin ca agentul lor, asezat in proximitatea celui care in 2004 nici nu isi intrezarea un viitor la Cotoceni-merg pe mana mea.
Elena Udrea, daca a fost infiltrata , atunci plasatorul a fost chiar propriul sot.

Traian Basescu nu -i era deloc favorabil lui Cocos, stalpul mafiei lui Nastase, cum il considera pana la finele lui 2003, cu atat mai putin contractului cu parcarile Dali. Initial, Traian Basescu voia sa puna capat acestui contract, considerat mereu avantajos doar pentru proprietarii firmei, printre care si Dorin Cocos,si pentru edilii care il tot prelungeau, din cinci in cinci ani. Coincidenta sau nu,sigur e ca, odata cu intrarea Elenei Udrea in Consiliul General al Capitalei, din partea PNL,in 2004, nu s-a mai vorbit de rezilierea acestui contract.”

Sa recunoastem, ipoteza este seducatore si se incadreaza perfect in “manualul de lupta “ al capitalismului salbatic din Romania ultimilor 25 de ani. 


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră