LIMBAJ CODIFICAT folosit de recruţii „Academiei Infractorilor Români“. Care erau cele zece PORUNCI din CODUL MAFIOT

07 Oct 2015
LIMBAJ CODIFICAT folosit de recruţii „Academiei Infractorilor Români“. Care erau cele zece PORUNCI din CODUL MAFIOT
Jafuri în 60 de secunde pe ceas, crime comise în stil mafiot, răfuieli și răzbunări pe măsură. Interlopul Adrian Botez, zis Țâță, a ajuns în atenția anchetatorilor în 2007, atunci când purta războaie cu clanuri rivale din Piatra Neamț. Deși este închis la Penitenciarul Iași pentru tentativă de asasinat împotriva lui Puiu Mironescu, interlopul Botez nu a stat deloc în umbră. Dimpotrivă, în aprilie 2015 a ajuns din nou în atenţia anchetatorilor chiar şi din spatele gratiilor. Mai exact, a a ridicat - cu reguli, coduri și regulamente clare- ,,Academia Infractorilor Români", iar oamenii săi pe care îi ghidona din închisoare  au dat spargeri în valoare de 10 milioane de euro în magazine de lux din Europa. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au cerut prelungirea cu nouă zile a măsurii de arest preventiv în cazul a 12 membri ai reţelei „Academia Infractorilor Români". Procurorul de caz a solicitat judecătorilor ca inculpaţii să rămână după gratii în perioada 12 -20 octombrie, timp în care vor fi administrate şi ultimele probe necesare dovedirii acuzaţiilor şi va fi redactat rechizitoriul. Reamintim că în aprilie 2015, procurorii DIICOT au efectuat 52 de percheziţii în legătură cu o grupare specializată în furturi din magazine de lux din mai multe state, liderul fiind interlopul Adrian Botez, aflat în penitenciar pentru că a încercat să-l asasineze pe Dumitru Mironescu.

Prejudiciul în acest caz depăşeşte  10 milioane de euro. Doar în cazul unei spargeri, anul trecut, la o bijuterie de lux din Marea Britanie s-au furat bunuri de 1,2 milioane de lire. Potrivit unor surse judiciare în „Academie“ au fost recrutaţi peste 100 bărbaţi. Membrii grupării aveau un cod de conduită al infractorului scris, aprobat de "comandantul suprem", Adrian Botez, care cuprindea indicaţii cum să scape de anchetatori. Suspecţii foloseau case conspirative din Bucureşti pentru antrenamente

LIMBAJ CODIFICAT ÎNTRE LOCOTENENŢII LUI „ŢÂŢĂ“

În referatul cu propunerea de prelungire a măsurii de arest preventiv în cazul celor 12 inculpaţi, anchetatorii DIICOT noteză că membrii grupării foloseau porecle şi un limbaj codificat pentru a asigura confidenţialitatea tuturor comunicaţiilor. Astfel, într-un încris ridicat de DIICOT la percheziţii erau notate poreclele pe scurt şi sume de bani alocate persoanelor ce purtau poreclele respective. „Pentru a asigura confidenţialitatea tuturor comunicaţiilor, membrii acesteia utilizau porecle anume în loc de numele real ori porecla cunoscută, femeile având nume de flori, (de exemplu «Garoafa», «Laleaua Neagră»), iar bărbaţii purtând una sau două porecle care să poată induce în eroare eventualii urmăritori (ex. Vasile Huţuleanu - zis Cap Alb, Cap bătrân, Moşneagul sau Maistrul, Adrian Botez Marin zis Ţâţă sau Frizerul, Savu Florin Mircea zis Ciccio sau Grasu) iar mijloacele folosite fiind denumite codat: «căruţe» = autoturisme, «sârme» = telefoane, «ceasuri» = busole, «baston» = 1 milion, 1 kg aur, 1 faptă, «bijuterii» = acarete, «baracă» = casă, etc", se precizează în referatul procurorilor.

Interlopul Botez, eliberat ,,din greșeală’’ de polițiști

Interlopul Adrian Marin Botez, în vârstă de 37 de ani, a fost eliberat în urmă cu şase luni din arestul Capitalei, deşi fusese condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a încercat să îl omoare pe Dumitru Mironescu. În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2014, la arestul Poliţiei Capitalei a venit o minută de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care se arăta că Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru tentativa de omor asupra lui Puiu Mironescu în anul 2011. Angajaţii de la arest ar fi interpretat în mod greşit documentul trimis de instanţă şi ar fi crezut că Botez trebuie de fapt pus în libertate, astfel că acesta a fost eliberat în acea noapte. Adrian Botez a fost dat atunci în urmărire, poliţiştii reuşind să îl prindă după mai bine de şase luni. Eliberarea din greşeală a lui Adrian Botez a determinat luarea unor măsuri speciale de protecţie pentru şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Felix Bănilă, şi pentru familia acestuia. Protecţia pentru Felix Bănilă a fost luată la solicitarea acestuia, după ce prim-procurorul a primit pe adresa Parchetului o scrisoare de ameninţare din partea interlopului băcăuan, expediată din arestul Poliţiei Capitalei cu o noapte înainte ca acesta să fie eliberat din greşeală. Şeful Parchetului Bacău este cel care a desfăşurat ancheta în dosarul în care Adrian Botez, zis "Ţâţă", a fost condamnat pentru tentativă de omor.

RECRUŢII, OBLIGAŢI SĂ RESPECTE CU SFINŢENIE REGULILE 

Codul statuat de interlopul Botez, zis Tâță - cel care a înființat o Academie a Infractorilor Români- era clar și împărțit pe capitole și reguli de bază (selecție date, pedepse, igienă , contract secret de muncă, jurăminte, exerciții obligatorii, pregătire teoretică și psihică ). Toți cei recrutați erau obligați să le respecte cu sfințenie. În caz contrar erau aspru pedepsiți.

1. În Academie trebuie seriozitate, disciplină, onoare, curaj, renunțarea la vicii. 
2. Ordinele se execută nu se discută!
3. Niciun membru nu avea voie să se țină mâinile în buzunar, să se așeze sau să fumeze în prezența sau fără permisiunea comandantului suprem!
4. Puterea trebuie folosită doar împotriva dușmanilor. Puterea necontrolată distruge.
5.. Suntem la academie nu la discotecă!
6. După primirea unui ordin se răspune cu ,,am înțeles’’ și se trece la executarea lui.
7. Gustă toate plăcerile vieții cu limită. Tot ce e mult dăunează sănătății tale.
8. Atenție la tot ce se întâmplă în jurul tău, memorează totul!
9.. Când cineva intră într-o încăpere toată lumea se ridică în picioare, și salută!
10. Niciun membru nu avea voie să se țină mâinile în buzunar, să se așeze sau să fumeze în prezența sau fără permisiunea comandantului suprem!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră