Marius Tucă: Sunt hotărât să fiu din nou în linia întâi!

28 Apr 2015
Marius Tucă: Sunt hotărât să fiu din nou în linia întâi!
Marius Tucă a fost obligat de instanță să plătească  40.000 de euro daune morale lui Varujan Vosganian pentru articolele publicate de fostul ofițer al Directiei de Informații Externe, Liviu Turcu, în ziarul Jurnalul Național.

O condamnare pentru un delict de opinie, Marius Tucă fiind vânat și executat doar pentru că... este Marius Tucă.

Absurdul situației nu se oprește aici, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii "Jocuri de putere", la Realitatea TV, Marius Tucă a declarat că Varujan Vosganian continuă acțiunile îndreptate împotriva sa, fiind citat în alte trei dosare.
"Mai mult, această nebunie merge mai departe, după ce am efectuat plata sumei impuse de instanță, am aflat că domnul Vosganian a deschis trei noi dosare împotriva mea. Unul pentru că am efectuat plata cu întârziere, un altul pentru solicitarea unor cheltuieli de judecată, iar despre cel de al treilea o să aflu mai multe amănunte mâine. Ceea ce pot spune cu certitudine este faptul că sunt vânat în alte trei dosare ", a spus Marius Tucă.

"Am plătit acești 40.000 de euro. Le "mulțumesc" celor două judecătoare pentru actul de justiție făcut. Nu am spus nimic despre acest proces până acum, dar de acum înainte voi vorbi despre ceea ce a însemnat acesta. De ce 40.000 de euro? Nimeni nu a plătit o sumă atât de mare.Eu nu am scris un articol despre domnul Vosganian, este un act arbitrar, impus pentru că făceam parte dintr-un trust de presă. De ce fix 40.000 de euro? Pentru că așa s-au aliniat planetele, în jurul acestei sume. Avocatul mi-a povestit că domnul Vosganian a plâns în instanță. Și poeții plâng câteodată", a mai declarat Marius Tucă. 

"Am crescut mii de jurnaliști, unul singur nu a scris despre faptul că am fost condamnat să plătesc pentru un delict de opinie. Sunt supărat că am lucrat cu acești oameni, care știu că întotdeauna am pus mai presus de orice liberatea de exprimare. Am luat-o de la capăt, pe cont propriu, și voi lupta pentru ca această meserie să nu fie scoasă din nomenclator, să nu ne lăsăm călcați în picioare de moguli, de oameni care cară sacoșe cu bani. Sunt hotărât să fiu din nou în linia întâi. Mi-e teamă să nu fiu prea sincer și încerc să înțeleg ce trebuie făcut pentru a merge mai departe în presa din România, dar cu această frumoasă nebunie suntem obișnuiți și mergem mai departe", a concluzionat Marius Tucă în finalul intervenției sale telefonice la Realitatea TV.

mariustuca.ro se naște ca o nebunie, cu sete de dreptate, de adevăr, de omenie, de firesc, de onestitate.

Suntem aici și vom lupta, pentru că avem, și aveți, nevoie de o lume în care toate cele enumerate mai sus să crească și să se împlinească pentru binele nostru și al copiilor noștri.
Țineți aproape!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră