Mărturie din infernul produs în Club Colectiv: Erau oameni întinși pe jos pe care se călca. Erau oameni care ardeau

31 Oct 2015
Mărturie din infernul produs în Club Colectiv: Erau oameni întinși pe jos pe care se călca. Erau oameni care ardeau
Remus Achim, unul dintre supraviețuitorii tragediei petrecute în Club Colectiv în cursul serii de vineri, a rememorat pentru PROTV momentele dramatice prin care a trecut.

"La finalul concertului, membrii trupei au vrut să facă o surpriză celor prezenți și au avut două focuri de artificii. Unul din stâlpii din fața scenei, care era capitonat cu burete, s-a aprins din cauza scânteilor. A luat foc instantaneu, iar focul s-a ridicat spre tavan, unde sunt niște grinzi de lemn. Imediat au luat foc acele grinzi de lemn. În aproximativ 30 de secunde era haos. Fără geamuri, o singură ieșire, nimeni nu știa pe unde să iasă.

Inițial a fost o situație amuzantă, pentru că vocalistul trupei a spus: "La foc nu ne așteptam". Chiar nu se aștepta nimeni la foc, toți au început să râdă, după care s-a creat o stare de panică.

Inițial m-am dus spre flacără să fac fotografii, pentru că mi se părea interesant, după care m-am retras. Am văzut o vâlvătaie mare pe tavan și mi-am spus "Hai afară!", că nu e bine.

Eram cu un grup de trei prieteni, m-am dus la ei. Am luat o prietenă, m-am dus cu ea afară, l-am vazut și pe al doilea prieten. Nu știa nimeni nimic de cel de al treilea. Atunci am vrut să mă întorc în club, dar n-am putut să intru pentru că, practic, erau cadavre pe jos. Erau oameni întinși pe jos pe care se călca. Erau oameni care ardeau. Ardeau la propriu. Vedeai oameni în flăcări. Nu puteai să-i atingi, nu puteai să faci nimic.

M-am gândit la primul ajutor, dar nu știam ce înseamnă. Îi vedeai că sunt pe picioarele lor, aveau haine fumegânde, vedeai pielea arsă, dar nu puteai să pui mâna pe ei. Alții erau întinși pe jos și țipau. Am căutat un bidon de apă și am crezut că dacă pun apă pe mine, pot să intru. Dar nu a fost posibil, pentru că la intrare erau valuri de oameni.

Inițial au venit doar două ambulanțe. Apoi au sosit mai multe, pentru că nu puteai să-ți dai seama de gravitatea incidentului.

Ușa de la ieșire nu era suficient de mare. Aveau loc doi oameni, lipiți unul de altul, să iasă, deci, aproximativ un metru lățime. În îmbulzeala creată, eu am ieșit din club printre primii.

Personalul clubului era depășit de situație, categoric.Nu vreau să spun ceva ce nu e adevărat, dar probabil și ei plecaseră.

În momentul în care am ieșit eu din club nu erau venite nici ambulanțe, nici pompieri, absolut nimic. Am sunat de patru ori la 112 să spun ca a luat foc. Prima dată a venit o masina de pompieri.

Mi-am lăsat un prieten la ambulanță și m-am întors după alții. După un sfert de oră era încă acolo. Ne-am urcat într-o mașina și ne-am dus la Floreasca.

Există ceva ce nu pot să-mi scot din minte, o imagine cu o tânără care era arsă complet, mai avea doar o pereche de chiloți pe ea, în rest era toată arsă, neagră și plină de fum, avea părul lung care îi fumega, la propriu. Am întrebat-o: "Ești OK?". Mi-a spus: "Da, sunt OK!", dar era ca un zombie, în stare de șoc. După aceea a leșinat. Au venit niște medici să o ajute.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră