Valentin Jucan, membru CNA: Fac un apel către români să nu mai plătească taxa TV (VIDEO)

21 Iul 2015
Valentin Jucan, membru CNA: Fac un apel către români să nu mai plătească taxa TV (VIDEO)
Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), le-a cerut azi românilor să nu mai plătească taxa TV. "Taxa românilor nu este folosită pentru conţinut editorial, ea este folosită pentru achiziţionarea de autoturisme personale de 60.000 de euro şi să se plătească noi directori", a declarat Jucan la Cluj. 
 
"TVR este postul de televiziune strategic al României, aşa cum peste tot în lume sunt catalogate televiziunile publice. Este important ca postul public de televiziune să beneficieze de un plan de reorganizare şi în acest mod să poată să redevină postul de televiziune care să reseteze întreg spaţiul audiovizual din România. 
 
CNA nu va putea niciodată, din păcate, prin amenzi să corecteze gravităţile din spaţiul audio-vizual. Din păcate, vedem o serie de măsuri pe care conducerea TVR ţine neapărat să le adopte. Această situaţie în care se află TVR cu conturile blocate, din nou, este o situaţie care afectează în mod direct conţinutul editorial şi de aceea în calitate de membru CNA reacţionez. 
 
Solicit public că, dacă astăzi, în şedinţa Consiliului de Administraţie, cu conturile blocate, se doreşte în continuare înfiinţarea celor 84 posturi de conducere fără consultarea studiourilor teritoriale, membrii Consiliului de Administraţie să-şi dea demisia.
 
Dar mai ales fac un apel către români să nu mai plătească taxa TV. În condiţiile în care televiziunea se află cu conturile blocate, în condiţiile în care românii plătesc această taxă, această taxă trebuie plătită numai într-un context transparent, numai în situaţii corecte de distribuire a bugetului public (...). În aceste condiţii în care aceste lucruri nu se întâmplă solicit românilor să nu mai plătească taxa TV până în momentul în care nu există un plan clar de redresare a TVR din partea conducerii sau a Parlamentului care trebuie să ia atitudine", a spus Jucan. 
 
Jucan este de părere că ştergerea datoriilor nu ar rezolva situaţia în care se află TVR. 
 
“Ştergerea datoriilor este o soluţie, dar nu doar atât. Dacă după ce ai şters datoriile mergi pe acelaşi mecanism greşit în cel mult patru ani vei face din nou datorii. Ştergerea datoriilor trebuie să vină cu un set de măsuri clare", a conchis Valentin Jucan, potrivit monitorulcj.ro
 
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a blocat conturile Societăţii Române de Televiziune (SRTv), având în vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat. 
 
La sfârsitul lui 2014, TVR avea datorii de aproximativ 700 de milioane de lei, din care 344 de milioane la bugetul de stat. 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră