Câţi bani vor primi în plus poliţiştii, militarii şi agenţii secreţi pentru haine şi norma de hrană. Decizia intră în vigoare de la 1 iulie

01 Iul 2015
Câţi bani vor primi în plus poliţiştii, militarii şi agenţii secreţi pentru haine şi norma de hrană. Decizia intră în vigoare de la 1 iulie
Publicaţia mariustuca.ro a aflat câţi bani vor primi angajaţii din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională pentru norma de hrană şi haine. Fiecare poliţist va primi în plus 3 lei pe zi pentru norma de hrană. Pentru haine va primi în plus o sumă anuală de 700 de lei.

Bani pentru hrană şi haine

Guvernul a stabilit cadrul legal care va permite actualizarea cu rata inflației a valorilor normelor de hrană și de echipament pentru personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, la nivelul anului 2015. Noile reglementări vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2015.

Legea pensiilor militare. Care este vârsta de pensionare și cum se calculează pensia. Citește LEGEA

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a declarat că: „Un agent de poliţie va primi anual, în plus, în jur de 2000 de lei. Norma de hrană era de 24 de lei, iar acum va fi de 27 de lei pe zi. Pentru haine primesc undeva la 2300 de lei anual. La această sumă se mai adaugă aproximativ 700 de lei pe an.”

În schimb, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor (SNPPC), Dumitru Coarnă a declarat că: „ Pentru haine s-a alocat în plus suma de 700 de lei. Anul acesta poliţiştii vor primi în plus de 350 de lei pentru haine. Aceşti bani se vor împărţi la cele şase luni rămase pănă la sfârşitul anului. Pentru că Ordonanţa Guvernului intră în vigoare de la 1 iulie.

Legat de norma de hrană, un poliţist lucrează în medie 22 de zile pe lună. La un simplu calcul aceştia vor primi în plus la norma de hrană o sumă de 66 de lei. Pentru haine vor primi alţi 59 de lei lunar.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră