O scriitoare din România a anunțat pe Facebook că se va SINUCIDE

20 Sep 2015
O scriitoare din România a anunțat pe Facebook că se va SINUCIDE
Ofelia Prodan, scriitoare din România, a anunţat pe Facebook că intenționează să se sinucidă, la scurt timp și-a concretizat intenția luând mai multe pastile.

Ofelia Prodan a fost internată într-un spital din zona Napoli, Italia, unde locuiește, iar medicii i-au salvat viața. Ea este membră a Uniunii Scriitorilor din România, criticii fiind de părere că este unul dintre cei mai valoroşi autori de poezie contemporană românească.

Se pare că gestul său disperat a fost motivat de problemele sale financiare.
"Nu am spus nimic despre problemele mele zilnice. Sunt săptămâni când trăiesc cu 10 lei pe zi si nu pt ca sunt săracă. M-am născut într-o familie de comercianţi pentru care banul a totul si in acelaşi timp se mândresc cu rezultatele mele, deşi in ochii lor sunt un nimic pentru ca nu produc bani. Hagi Tudose. Nu doar ca mă dezic de familia mea, dar am ales ca forma de protest sinuciderea. Acum sunt împăcata. Nu cred ca protestul meu va schimba ceva, dar abia aştept sa vad ce e dincolo :nimicul sau infernul", a scris sâmbătă Ofelia Prodan pe contul său de Facebook.

Poeta a primit numeroase mesaje de susținere de la prieteni, revenind cu un mesaj liniștitor referitor la starea sa de sănătate, prezentând foaia de externare din spital.
"Sunt uimită de numărul mare de mesaje, de share-uri… Eu, acum, sunt ok. Vă ataşez fişa de externare, ca să vedeţi că nu doar eu, dar şi medicii de la Pronto Soccorso sunt de aceeaşi părere. Am ajuns târziu la spital, până la urmă unica persoană din acest oraş care mă putea găsi a văzut postările de pe facebook şi m-a căutat. Pastilele nu m-au ajutat să renunţ la lumea aceasta. Protestul meu nu a fost nici el înţeles. Cum nici cel din cartea mea “No exit”, de altfel. Dar acum nu mai vreau să mor. Sunt la Sassari. Nu ştiu de ce unii oameni au spus că sunt la Napoli şi-au sunat la Poliţia de acolo.
Nu îi mai sunaţi pe părinţii mei, nu au fost niciodată o salvare.
Nu o să răspund nimănui la telefon, dar vă rog să mă credeţi că acum mă simt mult mai bine.
Vă mulţumesc pentru gândurile frumoase, Ofelia", a scris ea pe Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră