COPIII NIMĂNUI. POVESTEA fetei din centrul de plasament violată de doi POLIŢIŞTI. Directorul Centrului:„Voia să fie liberă, nu se acomodase aici“

07 Aug 2015
COPIII NIMĂNUI. POVESTEA  fetei din centrul de plasament violată de doi POLIŢIŞTI. Directorul Centrului:„Voia să fie liberă, nu se acomodase aici“
Minora de 15 ani dispăruse de la Centrul de Plasament din Perişoru din data de 3 august. A cerut voie să iasă în curte, a sărit gardul și a fugit. Paul Dragu, directorul executiv al centrului de plasament Perişoru, a declarat pentru site-ul mariustuca.ro că nu era prima data când tânăra recurgea la un asemenea gest, adică să fugă. „Voia să fie liberă, nu se acomodase aici, la noi. Ce să vă spun? În general,  toţi copiii care vin la vârstele astea în centru le este foarte, foarte greu...“, susţine directorul centrului. De fapt, povestea fetei este aceea a  multor copii- e drept, uneori mai sunt şi excepţii fericite- care ajung în aceste centre, departe de familiile lor şi care nu mai reuşesc să-şi găsească drumul în viaţă. 

Dramă, sărăcie şi disperare

A ajuns în Centrul de Plasament din Perişoru în 2013. Avea doar 12 ani. Motivul?- „Familia nu se mai înţelegea cu ea“, continuă să ne povestească Paul Dragu. Întratât, încât a abandonat-o într-un centru. Mama tinerei locuieşte momentan într-o sărăcie lucie, cu celălalt copil, un băieţel, fiind despărţită de tatăl minorei violată. Deşi nu a recunoscut niciodată, pentru tânăra de 15 ani, venirea în centrul de plasament nu a fost de bun augur. Mereu îşi dorea să plece, să fie liberă... Departe de familie, nu şi-a mai găsit locul. Cu mama ei vorbea foarte rar şi atunci doar la telefon. Însă de fiecare dată sfârşeau prin a se certa. Femeia nu o vizita niciodată, nu o lua acasă la sfârşit de săptămână. 

Fata era inclusă într-un program de consiliere psihologică

„Nu s-a acomodat în centru. Participa la activităţile pe care le desfăşuram aici, cele recreativ -sportive, cele educative. Mergea la Şcoala nr. 1 din Perişoru. Nu era o fire singuratică, îşi făcuse prieteni aici, dar de fiecare dată voia să fugă, să plece. Îşi dorea asta. După ce a dispărut de la centru am anunţat poliţia. A fost găsită găsită la Centrul Sf. Maria din Călăraşi, pe data de 5 august. A  fugit şi de acolo. De când e la noi, a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică, însă după o pericoadă în care se mai liniştea, începea din nou sa fugă. Anul acesta, din cauza  tulburărilor de comportament pe care le avea i-am  făcut o programare la un medic specialist şi, în urma controlului, i-a fost eliberat un certificat de gradul 2 de handicap accentuat“, a mai precizat directorul Dragu. 

Directorul: „Este foarte afectată“

Acesta a povestit că, după ceea ce s-a întâmplat cu cei doi poliţişti de la IPJ Călăraşi, a apucat să vorbească cu fata foarte vag, dar a văzut că era foarte afectată. „Mi-a spus că a fost prinsă de un echipaj de Poliţie, forţată să urce în maşină şi, dusă undeva pe câmp. Altceva nu ştiu“. 

Poliţiştii reţinuţi au fost trecuţi în rezervă

Reamintim că o adolescentă în vârstă de 15 ani, dată în urmărire după ce a dispărut de la un centru de plasament din comuna Perișoru, județul Călărași, ar fi fost violată pe un câmp de doi polițiști. Întreaga grozăvie a fost văzută de un cioban care a sunat imediat la 112.  Cei doi poliţişti de la Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, F.D. și A.Ș., au fost trecuţi în rezervă, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne. Poliţiştii lucrau în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Călăraşi din anul 2007, respectiv din anul 2012, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei. Cei doi agenţi de ordine publică vor fi duşi, azi, la Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

„Indiferent de decizia pe care instanţa de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliţia Română. Situaţia este intolerabilă şi total nedemnă pentru calitatea pe care aceştia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român si au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de poliţişti care lucrează în Poliţia Română”, a susţinut vicepremierul Gabriel Oprea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră