PREDICȚII STRATFOR: Cum va arăta lumea peste un deceniu. Ce se va întâmpla cu SUA, Rusia și China. Ce va deveni Polonia (VIDEO)

24 Iul 2015
PREDICȚII STRATFOR: Cum va arăta lumea peste un deceniu. Ce se va întâmpla cu SUA, Rusia și China. Ce va deveni Polonia (VIDEO)
Analiștii agenției americane Stratfor au publicat predicțiile lor despre cum va arăta lumea peste un deceniu. Potrivit analizei, Rusia, SUA, China și Europa vor trece prin schimbări radicale.

Stratfor prezice că Rusia se va destrăma în mai multe regiuni, cauza principală fiind criza economică acută. În plus,  SUA vor fi responsabile de securizarea armelor nucleare de pe teritoriul rus.

Despre Germania, analiștii americani spun că va avea de suferit din cauza crizei din zona euro, fapt ce va duce la o ascensiune impresionantă a Poloniei, țară care va deveni una dintre principalele forțe economice ale Europei.
 
Turcia și Statele Unite vor deveni aliați foarte apropiați, având nevoie de sprijin reciproc în lupta cu influența Rusiei și pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu.

O altă predicție a analiștilor de la Strafor vorbește despre existența a "patru Europe". Astfel, "Bătrânul Continent" se va diviza în zone politico-economice ce vor încerca să lupte pentru influență în Uniunea Europeană.
 
Pe lângă cele patru Europe, vor exista 16 "mini-China". Analiștii nu au în vedere o destrămare a statului China, dar problemele economice cu care Beijingul deja începe să se confrunte foarte serios ar putea duce la apariția a 16 țări care să preia industria pe baza forței de muncă ieftine existente astăzi în China.

State precum Mexic, Indonezia, Kenya sau Etiopia vor profita de acest lucru.
 
Forța navală a Japoniei va crește, Țara Soarelui Răsare fiind nevoită să investească tot mai mult în dezvoltarea navală pentru a-și păstra actualele rute maritime sau pentru a crea altele.
 
Despre SUA, analiștii Stratfor prezic faptul că dominația lor la nivel mondial se va micșora, chiar dacă vor rămâne principala forță economică și militară a lumii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră