SCANDAL după prima apariţie televizată a fetei violate. Avocata victimei, atac dur la Măruţă: "Nu ştiu cine e mai rău: ei sau violatorii. Jurnalista a intrat efectiv în casă şi a încuiat uşa"

22 Iul 2015
SCANDAL după prima apariţie televizată a fetei violate. Avocata victimei, atac dur la Măruţă:
Prima apaţie a fetei violate în 2014 - de şapte tineri din Văleni -  la Pro Tv, a stârnit reacţii dure din partea avocatei fetei şi chiar a familiei acesteia. Mioara Donosă, avocata tinerei  a declarat pentru site-ul mariustuca.ro că jurnaliştii de la Pro tv au profitat de vulnerabilitatea fetei şi a familiei ei, punând presiune pe ei să apară în emisiunea prezentată de Cătălin Măruţă. Aceasta mărturiseşte că i-a rugat să îi promită că victima nu va apărea la televizor. Aşadar, Mioara Donosă, avocata din Vaslui s-a arătat revoltată de decizia postului Pro TV de a face publică identitatea victimei, în contextul în care, spune aceasta, Cătălin Măruţă, realizatorul tv,, i-a dat asigurări că va fi protejată şi identitatea mamei, nu doar a fetei.

„Şi-au bătut joc de toată susţinerea morala de care a avut parte fata, de toată solidaritatea“


„Nu vă imaginaţi ce am simtit eu (n.r.-avocata victimei). Pentru că, într-adevar am înţeles că acea domnişoară jurnalist de la emisiunea lui Măruţă a intrat  efectiv în curte, a încuiat poarta, a intrat apoi în casă, a incuiat uşa ca şi cum era stăpâna casei şi a pus presiune pe clienţii mei până când ei au acceptat cumva să apară. Clienţii mei m-au sunat în timp ce era acea domnişoara acolo, le-am spus că eu nu sunt de acord cu apariţiile tv, dar ca şi părinţi este problema lor ce vor face, nu pot să le conduc eu viaţa. Eu le dau consultanţă juridică şi atât. Le pot da sfaturi, dar nu le pot spune ce să facă.

În schimb, i-am rugat frumos pe cei de la Pro TV sub nicio formă să nu apară fata la televizor, i-am rugat din răsputeri să nu facă asta. Au transformat fata într-o actriţă de telenovele...  Eu am încercat  să-mi respect profesia mea cât am putut de mult, dar vad că apar tot felul de şacali care vor efectiv, iertaţi-mi expresia, să facă bani de pe fundul fetei. După emisiune, am sunat şi am vorbit cu mama fetei. S-a pus pe plâns, mi-a zis că nu a putut s-o dea afară pe jurnalistă, că a pus presiune pe ea până a acceptat. Chiar nu mai avem puţin bun-simţ?

Mi-au promis că nici măcar nu vor încerca s-o facă pe fată să apară. Nu stiu cine e mai rău: ei sau violatorii. Au avut grijă ca toţi cei care trec pe lângă ea să spună:<< uite, asta e fata violată>>. I-au făcut un mare bine. Cu Măruţă, nu mai vreau să  vorbesc în viaţa mea,. Îl scot din grila de programe, e un post de televiziune care nu merită. Au intrat efectiv în casă, au încuiat uşa. S-au comportat ca nişte stăpâni ai casei. Am senzaţia că şi-au bătut joc de toată  susţinerea morala de care a avut parte fata, de toată solidaritatea. Au transformat toata nenorocirea asta in sursa de profit pentru ei. Au transformat fata într-o actriţă de telenovele. Vă spun că au din partea mea cea mai mare lipsa de respect şi de consideraţie“, a declarat avocata pentru site-ul nostru.

Violatorii, în fiecare zi la Poliţia Văleni
 
Cei şapte tineri din judeţul Vaslui, judecaţi după ce au sechestrat şi violat, în 2014, o tânără de 18 ani sunt obligaţi, de astăzi, să se prezinte în fiecare zi la Poliţia Vaslui pentru a da cu subsemnatul, au confirmat pentru site-ul mariustuca.ro oficiali ai Poliţiei Vaslui. Până acum, aceştia aveau obligaţia de a se prezenta la poliţie doar de patru ori pe săptămână. Măsura a fost dispusă astăzi de conducerea IPJ Vaslui. „După cum ştiţi, până acum, cei şapte aveau obligativitatea de a se prezenta la Postul de Poliţie Văleni de patru ori pe săptămână. De astăzi (n.r. - marţi), trebuie să se prezinte zilnic la postul de poliţie pentru a semna foaia de prezenţă. Până acum, toate cele şapte persoane au respectat regulile. În cazul în care nu se respectă măsurile, se propune schimbarea măsurii preventive”, au precizat sursele citate.

Procurorii şi judecătorii care au instrumentat cazul violatorilor, cercetaţi

În plus, surse apropiate anchetei au declarat pentru site-ul nostru că, toţi procurorii şi toţi judecătorii care s-au ocupat de instrumentarea acestui caz, până în această fază, sunt cercetaşi de Inspecţia Judiciară. Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) susține că, în urma unei sesizări pe care a depus-o în luna iunie, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări în cazul eliberării din arest a celor șapte tineri acuzați că au violat o elevă din Vaslui.

„Ca urmare a sesizării de către Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) în data de 23 iunie 2015 atât a Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi a Parchetului General în cazul celor şapte tineri din Văleni, judeţul Vaslui, care au violat ore în şir o elevă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa, să se aplece asupra procedurilor şi a ultimei decizii pronunţate şi să verifice legalitatea acestora, în data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit căreia, în data de 23 iunie 2015 domnul judecator Marius Badea Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara în vederea efectuării de verificări potrivit competenţelor. În prezent lucrarea se află în lucru pe rolul Inspecţiei Judiciare urmând ca după finalizarea verificărilor rezultatul acestora să fie analizat de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, Parchetul General a informat Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei astăzi, 20 iulie 2015 că a dat curs sesizării noastre, s-au efectuat verificări interne la nivelul instituţiei, si în cel mai scurt timp ( cel mult câteva zile) concluziile anchetei vor fi prezentate public. Totodată, în măsura în care vom primi răspunsuri cu privire la soluționarea cazului de către Inspecția Judiciară din cadrul CSM sau de către Parchetul General, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei le va aduce la cunoștința publicului, rămânând în continuare preocupată de soarta victimelor aflate în această situaţie“, se precizează în comunicatul AID.

Petiţie online pentru arestarea violatorilor

Scandalizaţi de faptă, dar şi de modul cum judecătorii au dat undă verde la libertate celor şapte violatori din Vaslui, autorii unei petiţii online cer să se facă dreptate şi violatorii să plătească pentru fapta lor. Pe site-ul petitieonline.ro a fost pusă scrisoarea „Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui“.

 „Nu ezitaţi să DISTRIBUIŢI PETIŢIA!! Nu trebuie să stăm fără să facem nimic cand vedem că legislaţia este calcată în picioare de anumiţi judecători.Vreţi o ţară corectă spuneţi-vă părerea!!Părerea noastră contează!Nimeni nu îşi doreşte să fie in situaţia în care a fost respectiva fată!! Iar „ironiile" celor 7 şi ale famililor lor dau dovadă de nesimţire(este frumos spus).Trebuie să fie pedepsiţi conform legislaţiei in vigoare şi trebuie să primească sentinţa maximă pentru această faptă“, se precizează în petia online:
Declaraţile fetei: „Am leşinat din nou, iar unul dintre ei mi-a spus că, dacă voi mai juca teatru mă va bate“

Pe de altă parte, fetei îi este foarte greu să-şi revină după episodul care i-a schimbat viaţa. În faţa anchetatorilor, tânăra a povestit, zilele trecute, ororile la care a fost supusă. Cu toate că a plâns şi i-a implorat pe agresori să o lase în pace, nu a reuşit să-i înduplece. Aceştia au agresat-o sexual până la leşin. Fata din Vaslui a mai spus că a fost dusă pe un câmp şi batjocorită. „Am început să plâng, iar el a început să ţipe la mine. L-am rugat să mă ducă acasă, însă a spus că nu voi pleca de acolo până nu voi întreţine relaţii sexuale cu toţi", a precizat eleva, potrivit România TV. Tânăra a leşinat de mai multe ori, dar indivizii au turnat alcool pe ea ca să o trezească. „Am leşinat din nou, iar unul dintre ei, bruscandu-mă, mi-a spus că dacă voi mai juca teatru, mă va bate", a mărturisit eleva.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră