Româncă de 16 ani, sclavă sexuală în Berlin: „Am fost vândută pe 1500 de euro, arsă cu ţigara şi bătută cu furtunul de la duş”

19 Mai 2015
Româncă de 16 ani, sclavă sexuală în Berlin: „Am fost vândută pe 1500 de euro, arsă cu ţigara şi bătută cu furtunul de la duş”
Un nou proces în care este implicat un cetăţean român a stârnit interesul presei germane, în special pe cel din capitala Berlin. În centrul atenţiei se află Gabriela, o tânără de 18 ani din România.  

În urmă cu doi ani, pe când avea doar 16 ani, Gabriela a fost vândută în România. „A fost comercializată precum o bucată de carne”, scrie Berliner Zeitung. În august 2013, pentru 1500 de euro, „proprietarul ei” a devenit Gemaledin M., un bărbat de 37 de ani, tot de origine română. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, tânăra a fost adusă cu forţa în Germania.

 

„Ea a fost închisă timp de mai multe zile într-o locuinţă, bătută cu pumnii şi picioarele şi ţinută în cada cu apa rece până când a acceptat cruda realitate că trebuie să se prostitueze. Cartela ei telefonică şi actele i-au fost confiscate. După câteva zile au ajuns în Berlin. A fost plasată într-un bordel din cartierul Neukolln. Minimum 10 ore trebuia să producă în fiecare zi.

 

Bărbatul o aştepta zilnic în faţa clădirii şi îi confisca şi ultimul cent. Dacă fata nu aducea suficienţi bani, era bătută cu pumnii, picioarele şi furtunul de la duş, arsă cu ţigara şi tăiată cu un cuţit. În urma intervenţiei unor martori, ea a fost eliberată de poliţia germană abia în noiembrie 2014”, sublinează Berliner Zeitung.

 

Săptămâna trecută a început procesul împotriva bărbatului care a torturat-o. În faţa Tribunalului Berlin, bărbatul a refuzat să vorbească despre acuzaţiile de vătămare corporală gravă, exploatare sexuală şi trafic de persoane.

 

În boxa acuzaţiilor se află şi Reihan C. (25 de ani), mamă a trei copiii, acuzată de complicitate la trafic de persoane, prin falsificarea actelor tinerei, astfel încât să se piardă informația că ea este minoră.

 

„Te omor, dacă nu produci bani”, a ameninţat-o bărbatul pe minoră, notează Berliner Kurier. Nu de puţine ori şi-a stins ţigara pe mâinile sau picioarele ei. Anchetatorii au aflat întâmplător de acest caz. În cadrul unei alte investigaţii, o prostituată a alertat autorităţile cu privire la abuzurile care se comit asupra minorei.

 

Astăzi, ea merge la şcoală în Berlin şi aşteaptă ca justiţia germană să îi pedepsească pe cei vinovaţi. Următorul termen al procesului este fixat pentru această săptămână. (I.D)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră