Război în industria auto! Ce primeşti de la Fiat dacă renunţi la Volkswagen

06 Oct 2015
Război în industria auto! Ce primeşti de la Fiat dacă renunţi la Volkswagen
Compania italo-americană Fiat Chrysler Automobiles NV vrea să profite de pe urma scandalului în care este implicat constructorul german Volkswagen. Astfel, potrivit unui doceumnt publicat de cotidianul Il Giornale, Fiat vine pe piaţa italiană, deocamdată, cu o ofertă imbatabilă: cine renunţă la orice maşină care formează grupul VW (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) în schimbul unui Fiat va primi o primă specială de până 1.500 de euro! Potrivit Bloomberg, purtătorul de cuvânt al constructorului italo-american a refuzat să comenteze această informație.
 
Bloomberg scrie că reducerile oferite clienţilor pentru a trece de la o marcă de autoturism la alta sunt obişnuite, însă ofertele care ţintesc în mod special un anumit producător sunt foarte rare. 
 
Publicația americană precizează că oficialii de la Fiat sunt foarte înverşunaţi împotriva nemţilor de la VW. În 2012, de exemplu, directorul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a acuzat VW că a creat o “baie de sânge” în Europa cu strategia sa de preţ în condiţiile în care producătorii se chinuiau să facă faţă unei scăderi semnificative a pieţei auto. Drept răspuns, VW a ameninţat că va părăsi ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile), al cărei preşedinte la acea dată era tocmai Marchionne.
 
Stimulentele oferite de Fiat în cursul lunii octombrie clienţilor italieni variază de la 500 de euro pentru un supermini Fiat Panda la 1.500 de euro pentru un Jeep Grand Cherokee. 
 
Fiat a trimis săptămâna trecută tuturor distribuitorilor săi un memo prin care îi asigura pe clienţi că maşinile grupului sunt conforme pe deplin cu toate regulile de testare şi că vehiculele nu sunt echipate cu dispozitive de deconectare.
 
Prima cifră pentru UE în scandalul Volkswagen: 8 milioane de mașini au soft-ul modificat
 
Grupul german Volkswagen a recunoscut că opt milioane de vehicule comercializate pe piețele din Uniunea Europeană sunt echipate cu soft-ul care modifică nivelul emisiilor poluante ale motoarelor diesel.
 
Într-o scrisoare adresată Parlamentului german și citată de presa internațională, constructorul auto a precizat că este vorba de vehicule cu motoare de 1.2, 1.6 și 2.0 litri.
 
Până în acest moment, grupul german anunțase că 11 milioane de mașini din întreaga lume se află în această situație, dintre care 2,8 milioane în Germania. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră