Roberto Cavalli: Creatorul de modă italian a murit la vârsta de 83 de ani

12 Apr 2024
Roberto Cavalli: Creatorul de modă italian a murit la vârsta de 83 de ani

Creatorul de modă italian Roberto Cavalli, cunoscut pentru imprimeurile sale animaliere pe piele și textile, a murit la vârsta de 83 de ani.

Casa de modă care îi poartă numele a anunțat decesul pe Instagram, dar nu a oferit detalii. Agenția de știri italiană ANSA a relatat că acesta a murit la domiciliul său din Florența, după o lungă boală. El și-a înființat compania în anii 1970. Creațiile sale au fost purtate de vedete precum Brigitte Bardot, Sophia Loren, Kim Kardashian și Jennifer Lopez.

Directorul de creație al Roberto Cavalli, Fausto Puglisi, a declarat că designerul va continua să fie văzut ca "un far de inspirație pentru alții". Într-o postare pe pagina de Instagram a casei de modă, Puglisi a spus că a lucra cu Cavalli a fost "cea mai mare onoare a carierei mele".

Cavalli s-a născut la 15 noiembrie 1940 în Florența, cunoscută pentru pielăria sa. După ce și-a lansat marca de modă omonimă în 1970, a inventat și a brevetat un proces inovator de imprimare a pielii. Cavalli a deschis primul său mic magazin, Limbo, în orașul francez Saint-Tropez în 1972.
Pe lângă imprimeurile de animale, a fost cunoscut și pentru rochiile sale hippie, blugii sablați și desenele patchwork pe denim. În 2005, a fost solicitat să actualizeze uniforma sumbră a iepurașilor Playboy și chiar a introdus o versiune cu imprimeu leopard.

Când a fost întrebat ce l-a inspirat să folosească imprimeuri de animale în creațiile sale, Cavalli a declarat pentru Vogue într-un interviu din 2011: "Îmi place tot ceea ce este din natură." El a continuat să spună revistei: "Am început să apreciez că și peștii au o "rochie" colorată fantastică, la fel și șarpele, și tigrul. Am început să înțeleg că Dumnezeu este cu adevărat cel mai bun designer, așa că am început să îl copiez pe Dumnezeu".
Fondatorul Armani, Giorgio Armani, s-a numărat printre cei care i-au adus un omagiu regretatului designer, spunând că "verva sa toscană" va fi regretată.
În declarația postată pe conturile de socializare ale lui Armani, acesta a spus: "Roberto a fost un adevărat artist, sălbatic și minunat în utilizarea imprimeurilor, capabil să transforme fantezia în haine seducătoare".
 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră