Şase cercetători români, concediaţi pentru că munceau prea mult!

05 Aug 2015
Şase cercetători români, concediaţi pentru că munceau prea mult!
Şase cercetători de la Institutul Diplomatic Român au fost dați afară, după ce un control de la Curtea de Conturi a scos la iveală faptul că aceștia depăşesc numărul legal de ore prevăzut în Codul Muncii.
 
Raportul Curţii de Conturi arată că Armand Goşu, Florin Diaconu, Andrei Siperco, Alin Ciupală, Ovidiu Bozgan şi Bogdan Antoniu aveau contract atât cu Institutul Diplomatic Român, cât și cu Universitatea din Bucureşti, astfel depășindu-se durata maximă a orelor de muncă admise de legislaţie.

"Aveam două contracte de muncă cu doi angajatori diferiți pentru care plăteam taxe și impozite. Și atunci, sigur, în această situație, împreună cu colegii mei am dat în judecată Institutul Diplomatic Român", a declarat pentru TVR cercetătărul Florin Diaconu.
 
"Nu este pentru prima oară când Curtea de Conturi vine în control la IDR. Au mai existat și alte controale. Acum a apărut această problemă și noi am rămas destul de surprinși", a afirmat Alin Ciupală, un alt cercetător.
 
"Le-am cerut să opteze, să mai renunţe la ore, să facă în aşa fel încât să intre în legalitate. Însumarea acestor contracte depăşea durata orelor de muncă admise. Ei au refuzat orice negociere. Ei reproşează că nu am atacat raportul Curţii de Conturi. Dar ataci un raport atunci când crezi că instituţia a încălcat legea. Or, eu nu cred că este cazul aici. Este o chestiune de legislaţia muncii, nimic altceva", a declarat pentru un cotidian central Dan Petre, directorul Institutului Diplomatic Român. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră