Sondaj: Ce-i nemulțumește pe români

02 Iul 2015
Sondaj: Ce-i nemulțumește pe români
Lipsa locurilor de parcare, nivelul taxelor locale și starea drumurilor şi a spitalelor  sunt nemulțumirile pe care le au romanii, potrivit unui sondaj de opinie pe tema administraţiilor publice locale.  Aceeași consultare populară arată că românii nu au încredere în Consiliul Judeţean, nu ştiu cu ce se ocupă şi nici nu-i cunosc pe consilieri.

Crearea locurilor de muncă, sistemul sanitar şi drumurile sunt primele trei domenii pentru care guvernul ar trebui să aloce mai mulţi bani. Aşa arată datele unui sondaj de opinie citat de postul național de televiziune.

Mai bine de jumătate dintre cetăţeni nu îşi cunosc preşedintele de Consiliu Judeţean şi aproape trei sferturi nu cunosc atribuţiile acestui for.

Şi de prefect sunt nemulţumiţi românii intervievaţi. În schimb, activitatea primarului lor este mult mai apreciată.

Întrebaţi dacă au o comunicare eficientă cu angajaţii primăriei şi cu edilul, majoritatea respondenţilor spun că nu au motive să se plângă. Peste 40 la sută din electorat are multă încredere în Preşedintie şi Primărie, ca instituţii.

Sondajul a fost realizat de Avangarde în perioada 14-26 aprilie pentru uzul intern al Uniunii Naţionale a Consiliilor judeţene din România, pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane cu o eroare de plus minus 3 la sută.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră