Sorin Oprescu va fi transferat la Spitalul Fundeni. Primarul suspendat al Capitalei va fi supus unor investigaţii de specialitate

08 Oct 2015
Sorin Oprescu va fi transferat la Spitalul Fundeni. Primarul suspendat al Capitalei va fi supus unor investigaţii de specialitate
Sorin Oprescu va fi transferat la Spitalul Fundeni, după ce solicitarea avocaților săi a primit aviz favorabil pentru mutarea într-o instituție medicală, pentru investigaţii medicale amănunţite, potrivit unor surse medicale din rândul avocaţilor edilului. Reamintim că avocatul Alexandru Chiciu a depus, în 3 octombrie, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, o nouă cerere de internare a lui Sorin Oprescu, după ce, în urma investigaţiilor medicale la care a fost supus, s-ar fi stabilit că ar suferi de 12 afecţiuni, unele grave, fiindu-i depistat şi un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer.

Potrivit avocaţilor, din raportul medicilor care au evaluat starea de sănătate a lui Sorin Oprescu rezultă că primarul suspendat al Capitalei ar avea 12 afecţiuni, fiind stabilite 12 diagnostice. În urma investigaţiilor medicale amănunţite, medicii ar fi constatat că Sorin Oprescu ar avea un nodul la un plămân, despre care susţin că ar ridica risc oncologic moderat şi recomandarea ar fi evaluarea funcţionalităţii pulmonare. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandată efectuarea unei spirometrii. Avocaţii au susţinut că această evaluare ar trebui făcută la un spital specializat în tratarea afecţiunilor pulmonare.

Sorin Oprescu, încarcerat din 6 septembrie în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, a fost transferat, în 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a stat internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, sub pază, până în 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au făcut mai multe investigaţii, printre care şi o coronarografie.

De ce suferă edilul suspendat al Capitalei


Sorin Oprescu nu doreşte ca raportul să fie făcut public, însă avocatul Viorel Mocanu a confirmat că în document se menţionează cele 12 afecţiuni de care suferă primarul suspendat al Capitalei. Avocatul Viorel Mocanu a declarat că nu poate infirma, dar nici confirma suspiciunea de cancer pulmonar de care ar suferi Sorin Oprescu.

Apărătorul lui Sorin Oprescu mai spune ca investigatiile nu pot fi facute la Spitalul Univesitar si cel mai probabil acesta va trebui internat intr-o alta clinica. Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele primarului suspendat al capitalei. Decizia nu este definitivă.

De ce este acuzat primarul suspendat al Capitalei 


Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Avocaţii lui Sorin Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, şeful de la Administraţia Cimitirelor, dar şi audierea unor martori propuşi de apărare şi depunerea unor înscrisuri suplimentare la dosarul de corupţie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră