Ştiaţi că circulăm pe DRUMURI EXPIRATE? Câţi kilometri de drumuri au nevoie de reparaţii

01 Iul 2015
Ştiaţi că circulăm pe DRUMURI EXPIRATE? Câţi kilometri de drumuri au nevoie de reparaţii
Compania de Drumuri are un plan de acţiune pentru 2015. Documentul a fost publicat la mijlocul anului, respectiv săptămâna trecută. Dacă în prima jumătate a anului, CNADNR a conceput documentul, mai are 6 luni să remedieze problemele evidenţiate în analiză.

Astfel, potrivit CNADNR, 61% din drumurile noastre naţionale sunt expirate. Acestea au nevoie imediată de reparaţii curente sau lucrări de întreţinere.

„La sfârşitul anului 2014 lungimea rețelei de drumuri naționale și autostrăzi aflată în administrarea CNADNR SA este de 16.360 km, din care 15.665 km drumuri naționale și 695 km autostrazi. În urma evaluării stării tehnice a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi, circa 61% are durata de serviciu expirată, pentru care este necesară efectuarea unor lucrări de întreținere periodică și reparații curente în scopul asigurării unei viabilități corespunzătoare”, precizează CNADNR.

Drumuri cu probleme

Potrivit Companiei de Drumuri, pentru acest an este necesară execuţia lucrărilor de întreţinere la cel putin 1.380 km de drumuri naţionale. Reparaţiile se ridică la suma de de 1.7 miliarde de lei.

Este greu de crezut că cei peste 1.300 de kilometri vor fi reabilitaţi. Asta pentru că, aşa cum precizează CNADNR, instituţia are doar 30% din fondurile necesare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră